lauantai 19. joulukuuta 2009

Seksilelut Citymarkettiin

Citymarket aikoo ruveta myymään seksileluja, kerrottiin lehdessä.

Dessutom ei paheksu eikä pistä myymälää boikottiin. Saattaapa jopa joskus pistäytyä ostoksilla.

Mutta Dessutom ihmettelee, onko tämä nykypäivänä todellakin sen tason asia, että siitä on tarpeen tehdä uutinen. Eikö tässä yritetä tehdä tyhjästä sensaatiota? Eroaako tämä jotenkin ratkaisevasti sensaation suuntaan siitä, että esim. monenkarvaiset painotuotteet ovat olleet kaikissa kaupoissa myynnissä iät ajat?

Tasokkaiden lelujen pitäisi kuulua jokaisen terveysvaikutteisten tuotteiden myymälän perusvalikoimaan. Mutta eipä ole Eloriihessä tai Ruskovillassa näkynyt.

Dessu muistaa elävästi näppyläisimmästä nuoduudestaan ensikosketuksensa seksialan tuotteiden kauppaan kotikaupungissaan Jyväskylässä. Tipulan lukiossa oli tulossa teinikunnan konventti, ja Dessulla oli herännyt sellainen etiäinen, että juhlan jälkeen jatkoilla saattaisi löytyä käyttöä tuotteelle nimeltä kondomi.

Vuosi taisi olla 1969. Siihen aikaan kondomeja ei ollut valintamyymälöiden hyllyissä. (Tässä kohdassa hiemaan epäröin - muistanko väärin?). Joka tapauksessa Aren kulman lähellä oli kemikaliokauppa, johon menin ostosta toimittamaan. Asian arkaluonteisuuden vuoksi kyttäsin kaupan nurkalla hetkeä, jolloin kaupassa ei ollut muita asiakkaita.

Myyjänä oli rehevä täti, jonka ulkomuodon nyt vuosia jälkeenpäin muistan Fellinin elokuvan bordelliemännän kaltaisena. Täti kaivoi tiskin alta laatikoistaan Sultan-askin. Katse oli hyytävä. Katse mittaili, että jokos tuollainen nulikka…

Sellaisen katseen omistajalta olisi ollut syytä vaatia aseenkantolupa, niin tappava katseen osuma oli.

Noloutta olisi kyllä ollut syytä kokea myös illan myöhemmistä tapahtumista, mutta silloin nuori kolli ei vielä sitä ymmärtänyt. Kun suomalaisen pikkukaupungin nuorimies 60-luvulla oli saanut alkeistason seksikoulutuksensa koulussa välitunneilla kiertäneistä ruotsalaisista pornolehdistä, ei reaalimaailmassa toteutunutta alan osaamista voi pitää kovin laadukkaana.

Dessutom ei tiedä mutta epäilee, että nykypäivän nulikoilla taidot ja asenteet eivät ole yhtään sen kummoisemmat, vaikka ovatkin saaneet valita kondominsa huomaamattomasti valintamyymälän hyllyiltä ja oppineet perusasiat Internetin sivuilta.

Elämän julmia paradokseja on, että kun miehellä oppi alkaa olla syvällisesti sisäistetty, kyky alkaa hiipua. Sitä vaivaa Citymarketin uudet myyntituotteet saattavat ehkä hieman lääkitä.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

That's right.One feels really ashame to get one when in grocery store or even market. It's still a big deal to other conservative people. Well then,thank you for sharing these details to us! More power to you and to your site!

seksilelut

Seksilelut kirjoitti...

Sattumalta törmäsin blogiin, pakko kyllä todeta että eipä ole seksilelut muuttanut Citymarkettia sen kummemmin. Parempi valikoima vaan omasta mielestäni.