perjantai 27. marraskuuta 2015

Jalan allaOstin kengät. Ne olivat aika kalliit, 126 €. Mutta olivathan ne kotimaiset.

Ostos oli pitkään harkittu. Minulta puuttuivat kunnon talvikengät, ovat puuttuneet jo monta talvea. Ostos on jäänyt tekemättä, koska kahteen vuoteen ei ole ollut talvea, joten puute ei ole haitannut. Nyt vaisto sanoo, ettei Helsinkiin enää voi tulla uutta melkein lumetonta talvea.

Ostin kengät pienestä puodista. Sellaisiakin vielä on, ainakin Helsingissä. Sain hyvän palvelun. Nuori myyjätär jaksoi etsiä minulle sopivaa mallia ja availla laatikoita.

Olen aika vaativa kenkäasiakas. Alaselän vaivat liittyvät mielestäni kenkien kantapään korkeuteen. Jos sitä ei ole tarpeeksi, selkävaivat lisääntyvät. Halvat ulkomailla valmistetut kengät ovat usein kantapään alta liian littanat. Nyt tuli ensivaikutelma, että löytyi sopivat. Riittävän leveää malliakin, minulla kun on landepaukun leveänmallinen jalka.

Minulla siis pitää olla jonkin verran korkoa kantapään alla. Silti olen vanhemmiten tullut mietteliääksi naisten äärikorkeakorkoisten kenkien merkityksestä. En kiistä niiden näyttävyyttä maskuliinisen katseen kohteena, mutta onko se peruste yhtään millekään? Kävelyn täytyy olla yhtä helvettiä. Toisaalta - mitäpä ihminen ei tekisi pariutumisvietin hyväksi.

Minun pariutumisviettini äärimmäisin kenkävalinta oli Beatles-bootsit joskus 16:n ikävuoden paikkeilla. Niissä oli kyllä aika korkea korko, ja epämukava muistikuva niistä jäi. En ole varma, oliko bootseilla vaikutusta onnistumisiin. Vaikeinta oli saada äiti suosiolliseksi, sillä hän joutui maksajaksi kenkäkaupassa.
4 kommenttia:

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Pariutumisviettini vaatii korkokenkiä vain juhlatilaisuuksiin. Arkisin mukavuus on ikävä kyllä etusijalla.

kariav kirjoitti...

Tilasin viime kevätpuolella Zetalla alkavasta saksalaisesta kaupasta beatleskenkiä muistuttavat chelsea-bootsit. Kahdetkin b-kengät minulla oli lukioaikana, kuten myös kaulukseton harmaa flanellipuku, eli kaikkea sitä...

Nämä chelseat ovat vähän matalampikorkoiset kuin cubanheels-korkoiset beatlet. Pehmeät ja mukavat ovat jalassa, made in India, tarjoushinta eur. 54.

Roope D kirjoitti...

Kariav:
Viestisi tepsii kuin hyvä mainos. Täytyypäs fundeerata...

Heidi:
Täsmälleen oikein. Mutta olen ihmeekseni havainnut, että on niitäkin, joilla on juhlat kaiken aikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Huu, korkeat korot on kauheet! Viime talvena sain kantapään kantakalvon tulehduksen (hälsporre)ja siihen loppuivat melkein muiden kenkien kuin Joya-kenkien käyttö. Ne ovat ihanat. Selkä voi hyvin ja kantapääkivut hävisivät ihan ilman särkylääkkeitä.
Kävelen paljon joten olin todella kauhuissani, kun kantapääni alkoi oireilla. Sain myös ohjeen etten saisi kulkea paljain jaloin enkä sisällä sukkasillani. Hirveetä! Koko kesä kengissäkö ja kengät sisällä jaloissa?!
Jalat pysyvät lämpiminä ja valinnan varaa on kenkien ulkonäössä. Ne tavalliset kengät, jotka vielä säästin, täytän kantapääpehmikkeellä. Niitä voin käyttää sillon tällön.

//Eija