maanantai 7. lokakuuta 2013

Setämäinen 

Tuttu naispuolinen blogin lukija tuli kadulla vastaan ja antoi palautetta. Hänen mielestään blogini on laimentunut. Enää en ole niin terävä ja pisteliäs kuin alkuvuosina. Kirjoittelen turhan pehmoisia. Juttuni ovat muuttuneet "setämäisiksi". 

Harmitti, vaikka en sitä näyttänyt (teeskentelin - tunnustan vasta tässä näin jälkikäteen, terveisiä vaan). Mikä setä minä olen! Jos en nyt ihan nuori kollikaan niin ainakin omasta mielestäni aika vetreä. No, myönnettäköön, etten jokaisesta kohdasta ole enää aivan yhtä kimmoisa kuin joskus, mutta että setämäinen - - . 

Kommentti oli paitsi ärsyttävä myös kiinnostava,joten kysyin, olisiko hänellä aikaa jatkaa keskustelua läheisessä taiteilijaravintolassa viinilasin ääressä. Hyvin oli aikaa.  Sain lisää samansuuntaista palautetta. Oli siinä kyllä kehujakin seassa. 

Blogin ulkoasu sai myös huomiota. Nykyinen vaalea kuosi oli hänen mielestään laimea, aiempi punakuvioinen miellytti enemmän. Samansuuntaista palautetta olen saanut parissa kommentissakin. Pitänee harkita paluuta entiseen. 

Sitten tuli kysymys: mitä olen tekemässä tuossa blogin oikeassa laidassa "Tässä Dessu" -kohdassa olevassa pienessä profiilikuvassa? Siinä marssin on nyrkki pystyssä ja polvi koholla. Tausta on häivytetty. 

Pyysin arvausta. Näkeehän sen, mitä olen siinä kuvassa tekemässä, vaikka tausta onkin manipuloitu näkymättömiin. Tarvitaan vain vähän mielikuvitusta. 

Kolme arvausta tuli: 1) Hätistelet pihaan tullutta sutta tai karhua kauemmaksi siellä Hämeen kesäkodissasi, 2) Marssit mielenosoituskulkueessa lippu kädessä Vietnamin sotaa vastaan joskus kauan sitten 70-luvulla, 3) Juokset vauhtia keihäänheittokisassa. 

Hyviä arvauksia mutta kaikki väärin. Onko parempia arvauksia? Paljastan ehkä totuuden lähiaikoina.

 

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ensin ajattelin orkesterinjohtajaa, mutta sanon kuitenkin, että kuvassa on innostunut opettaja. Toisessa kädessä karttakeppi, jolla osoittaa taululle. Jalka varmaan polkee jotakuta häirikköoppilasta ta sitten vaan tahtia.

Jari

Anonyymi kirjoitti...

Ikävystyminen ajaa ihmisiä hakemaan korvikkeita...blogeistakin, elämyksiä pitäisi saada. Setämäisyys ei ole tullut itselleni mieleen, ei lainkaan, päinvastoin.

Kuvasi tuo mieleeni vapauden; lujan tahdon kulkea oma elämä katumatta, tahto ja totuus.
...mutta minä katson asioita rivien välistä ja symboliikkaa.
-unna-

Anonyymi kirjoitti...

Erik Satie initiés '88 - initiés '99
-unna-

Roope Dessutom kirjoitti...


Hmmm. Mielenkiintoista, yllättävää. Ei kuitenkaan orkesterinjohtaja, ei opettaja.

Satiessa on kyllä huomattavaa yhdennäköisyyttä ja asennettakin. Rivien välistä se oikea kuva löytyy, kuten -unna- arvelee. Symboliikan osuutta pitää vielä miettiä, ehkä siinäkin on hieman oikeaa aavistusta.

Dessu

Anonyymi kirjoitti...

...Richard Wagner: Lohengrin
-unna-

Anonyymi kirjoitti...

Tanssit Pieni talo preerialla -kirjassa ollutta laulua "Oi, olen iloinen kuin suuri auringonkukka (läpläp), joka nyökkyy ja huojuu tuulen henkäilyssä (läp) ja sydämeni (läp) on kevyt (läp) kuin tuulenhenkäys (läpläp) Lehdet putoo puista, voi" Läp-kohdissa lyödään käsillä muistaakseni polviin. Voi olla, että muistan jotain väärin, sillä olen lukenut laulun viimeksi 1970-luvun alussa. Mutta olen aina kuvitellut, että kuva on juuri tästä esityksestä.