perjantai 19. marraskuuta 2010

Naisen vartalo

Sarjassamme naisen kauneudesta olemme aiemmin tarkastelleet menneiden vuosikymmenten ohjeita ja menetelmiä kauneuden lisäämiseen kasvojen alueella. Aiheina ovat olleet kauneussalongit (12. marraskuuta) ja huulipunat (5. marraskuuta). Lehtileikkeet ovat saaneet runsaasti myönteistä huomiota.

Nyt on aika edetä naisen kauneuden tarkastelussa kasvoista vartaloon. Mikäpä sen kiintoisampaa.

Näyte on yli kuudenkymmenen vuoden takaa. Arvon nykynaiset, ettehän väheksy vanhempiemme / isovanhempiemme elämänkokemusta ja arvomaailmaa. Nehän ovat tunnetusti kunnioittamisen arvoisia meidän sukupolvellemme.

2 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Onnellisia ovat olleet edellisten sukupolvien naiset. Ovat voinneet käydä pienissä erikoisliikkeissä ostamassa alusvaatteet ja mainoksen korsetit. On tullut palvelua ja varmasti tullut oikea koko.

Kauhulla ajattelen huomista, lähden yhteen jättimarkettiin ostamaan joululahjoja ja vaatteita tyttärelleni. Lupasin itselleni, jos olen kiltisti samassa rakennuksessa oleville ja autoilijoille, niin illalla saan tarjojta itselleni ison kupin teetä suklaan kera.

Iloista viikonloppua Dessulle :)

Anonyymi kirjoitti...

Kukapa paremmin osaisikaan arvostella naisten kauneutta, kuin mies. Näin se on aina ollut.
Aikoinaan oli myös tunnettu 'korsettiliike' Sibelius Akatemian lähellä. (?) Siitä muistan kuulleeni pienenä Äitini kahvikutsuilla, jolloin olin laukkujen ripustajana. Tärkeästä tehtävästä sai myös taskurahaa ja lisätuottoa pienellä niiauksella.

Vaikka oikeita korsetteja en olekaan koskaan käyttänyt, niin uuma on. Ei ole kadonnut minnekään. Kauhulla ajattelen tasapaksun nuorisison figuuritonta tulevaisuutta, vanhuutta. Ja vielä suuremmalla kauhulla nuorten, alkujaan kauniiden ihmisten keinotekoisesti muokattua 'kauneutta'. Eivätkö he välitä itsestään?

'Sivummalta seuraaja'