tiistai 30. marraskuuta 2010

Muodissa mukana

Talvi jatkuu, ja sporttisuudessa vauhtiin päässyt Dessu ajoi kehätien varrella sijaitsevaan ostoshelvettiin hankkimaan itselleen uudet sukset. Vanhat ovat 1970-luvun alusta. Hyvät ne kyllä ovat ja kauniit myös mutta eivät oikein muodikkaat, joten syy uutuushankintaan on imagon kohottaminen.

Samalla piti ostaa myös uudet monot, sillä 70-lukulaiset eivät ole rakenteeltaan kelvolliset uusiin siteisiin. Inhottavaa kytkykauppaa, mutta minkäs voin, markkinaveijarit ovat näin suunnitelleet ja iso bisnes pyörii. Samaan syssyyn ostin vielä porkat.

Nyt ei puutu muu kuin hiihtämään lähtö. Näin kylmällä kuin tänään (- 14) en matkaan lähde, se voisi olla turmiollista tottumattomalle. Sen sijaan piipahdin Elitessä.

Nyt herää hankalia kysymyksiä. Pitäisikö minun hankkia pitkälahkeiset kalsarit? Onko 70-lukulainen anorakkini muuttunut imagohaitaksi, joka pilaa muotisuksien antaman nuorekkaan vaikutelman. Tai mustat hiihtohousuni, sellaiset, joissa kuminauha kiertää lahkeensuusta jalkapohjan ali. 

Tumppuja minulla on useita. Villasukatkin löysin kaapin perukalta, en tiennyt sellaisten olemassaolosta. Ne olisivat olleet tarpeen äskettäin kun kiduin flunssan kourissa. Piponi on kyllä tyylikkään musta ja nuorekas. Olen nähnyt televisiossa, että juuri samanlaisia on yläasteen pojilla oppitunneilla ja ruokailussa.

Hiihtolatua ei valitettavasti Töölöntorilla ole. Saariselän koulutuspäivillä viime viikolla latu alkoi hotellin oven   edestä, mutta Helsingissä joudun kävelemään sukset kainalossa aika pätkän kadulla. Menen Runeberginkatua  alamäkeen Oopperan risteykseen, siitä Mannerheimintien yli, Kisahallin editse Stadionin parkkiaukiolle ja siitä Urheilukatua jalkapallostadionin ohi Nordenskiöldinkadulle. Siitä käännyn oikealle ja etenen vanhan jäähallin ohi Auroran sairaalan kohdalle. Siitä alkaa latu.

Keskuspuiston polkuja pitkin voin hiihtää kuinka pitkälle tahansa, vaikka takaisin Lappiin. Viime talvena hiihdin Maunulan majalle, joka tosin oli silloin suljettu. Paluumatkan tein kyllä häpeällisesti bussilla, sillä viiden kilometrin taival lipsuvilla suksilla uuvutti. Uudet sukset eivät lipsu, näin myyjä vakuutti.

Kuvassa näemme markkinamiesten katteettomia tyrkytyksiä vuodelta 1926. Klikkaa kuva suuremmaksi.

3 kommenttia:

Kari Rydman kirjoitti...

Jaa ettäkö pitkät kalsongit? Eihän stadilaiset sellaisia käytä, siellä pukeudutaan lähinnä floridalaiseen tapaan. Ani harvalla näyttää olevan varsinaisia havaintoja vuodenaikojen vaihtelusta, ja miten olisikaan, kun kaupungilla voi kulkea pitkin lämmitettyjä tunneleita ja kauppakäytäviä. Autokin on jossain maanalaisessa lämpöluolassa, ja kotimatkalla kohti lämpöistä autotallia ei ikkunain huurtumisen vuoksi juurikaan näe mahdollisia talven merkkejä...

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen kuitenkin niitä pitkiä versioita, vaikka edellinen kommentoija hyvin puolustelikin 'floridalaisten' käyttöä ympäri vuoden !
Oletan kuitenkin, että laduilla hankitut paleltumisvammat voivat olla perin inhottavia! Eikä ne 'pitkät' hiihtohousujen alta näy edes. On keksitty ihania ihoa helliviä materiaaleja. Ne puolestaan vaikuttavat myös imagon kohotukseen. Tunne on tärkeä :-)

Tämän postauksen ihana teksti jäi nyt kyllä hieman toiseksi, kun eteen osui lause, niistä 'pipopäisistä' ruokailussa. En olekaan ainoa, joka tämän on pannut merkille. Miten tähän on tultu?

'Sivummalta seuraaja'

Roope D kirjoitti...

Rydman pilkkaa ;) meitä nyky-stadilaisia. Hyvä se on sieltä Hämeestä lempeästi irvistellä, kun talvi tulee melkein joka vuosi.

Monenlaista syytä "floridalaisiin" hän arvailee mutta tärkein unohtui, se, että ei ole ollut lunta eikä pakkasta vuosikausiin. Viime talvi oli kummallinen poikkeus.

Nyt alkanut talvi näyttää huolestuttavasti talvelta taas. Jos tätä jatkuu, hankin kyllä pitkät kalsongit. "Sivummalta seuraajan" vihje on hyödyllinen, että osaan kaupasta kysyä sellaisia ihania materiaaleja.

Mutta vain hiihtoa varten, ellei sää nyt hirmuiseksi jää. Samettihousut ovat tähän asti olleet riittävän lämpimät, vaikka en kaupungissa omaa autoa käytä vaan kävelen, aina. Autolla ajan vain kaupungista pois, kuten kesällä Hämeeseen.
Dessu