tiistai 11. helmikuuta 2014

Säikähtää sitä vähemmästäkinKun tänään yöhämärissä tulin kotiin ja avasin tietokoneen, iski säikähdys: ovatko lukijat hylänneet blogini?

On ollut aika vakiintunutta, että päivässä blogiani käy lukemassa satakunta lukijaa, välillä kaksikin sataa. Vain pitäessäni pitkiä taukoja, kuten kesäisin, päivittäinen kävijämäärä laskee johonkin 30 - 50 paikkeille.

Tänään maanantaina 10. helmikuuta blogiani oli käynyt katsomassa yhdeksän (9) lukijaa, vaikka viime yönä kirjoitin. Eikä yhtään kommenttia. Säikähtää sitä vähemmästäkin. Se on pienin luku koskaan sen jälkeen kun pääsin kunnolla vauhtiin.Melankoliselle luonteelle tyypillisesti ensiajatus oli, että nyt lukijat ovat saaneet tarpeekseen ja menettäneet kiinnostuksensa. Blogini aika on ohi.

Tämä saa nyt jäädä tähän. Keksin jotakin muuta yöpuuhaa, kuten vaikkapa villasukkien kutomista.

Murheellisena päätin kuitenkin katsoa vielä ne blogit, joita olen pitkään seurannut. Siinä kohdassa alkoi tulla epäilys, kun huomasin, että "Saunaihon" tekstin laidassa olevassa pikanäppäimessa luki, että Töölöntorin reunalta oli viimeksi tullut "Missä miehet?" -niminen postaus kolme päivää sitten. Miten niin kolme päivää? Minähän kirjoitin eilen tekstin "Tyyliä ja tyylin puutetta". Katsoin Rydmanin, kolme päivää sitten sielläkin. Katsoin "j.y.n.t.k:in". Samoin kolme päivää. Katsoin vielä muutaman, sama kaikissa.

Mitä tämä nyt on? Eikö Blogger ole huomannut, että kirjoitin eilen uutta? Vai olenko itse jotenkin sotkenut? Olenko jättänyt painamatta nappulaa "lähetä"?

Ei niin ole voinut käydä, se selviää tilastosta, jonka mukaan "Tyyliä ja tyylin puutetta" on kuitenkin muutama lukenut. On siitä johonkin tieto mennyt mutta ei kaikille, ei ainakaan vakituisille lukijoilleni.

Tein kokeilun. Avasin tekstilistasta "Tyyliä ja tyylin puutetta" ja tein siihen pienen muutoksen ja lähetin sen. Menin katsomaan, onko Saunaihon, Rydmanin, j.y.n.t.kn ja muiden blogien laidassa vieläkin tieto, että Töölöntorilta on tullut kirjoitus kolme päivää sitten.

Ei ollut. Töölöntorilta oli tullut postia yksi päivä sitten. Postin nimikin oli oikea.

Nyt jään odottamaan, huomaako Blogger lähettää blogiystävilleni tiedon, että Töölöntorilta on tänäänkin tullut postia.8 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Minä ainakin luen joka päivä kirjoituksesi, kännykällä tämä kommentointi on vaikeaa. En pääse koneelle päivittäin, selkäni takia. Kohta kirurgi iskee puukon selkääni ja palaan sitten kommentoimaan 😊
Ystävällisin terveisin, Sari
P.S jos alat neulomaan sukkia ja tarvitset apua niin pyydä. Tai jos tarvitset sukkia, voin sinulle neuloa sellaiset.

Nimetön kirjoitti...

Minä ilmottaudun myös päivittäiseksi lukijaksi vaikka harvoin kommentoin, koska pääasiassa neulon sukkia.

Silloin kun uhkailit siirtyä pelkästään facebookiin, niin meinasin kommentoida, että älä ihmeessä. Mutta uskoin sinun kuitenkin pysyvän täällä blogimaailmassa ja kommentointi jäi ja sukkaparikin oli pahasti kesken.

Tämä on niitä harvoja blogeja, joita olen lukenut pitkään.

kariav kirjoitti...

Tyyli ja tyylin puute jäi eilen lukematta, koska otsikko ei ollut ilmestynyt sivupalkkiin. Suosittelisin, että lisäisit sivullasi näkyvien juttujen määrää useampaan kuin yhteen. Silloin näkyy päivitysvirheestä tai jostain muusta syysta ohi mennyt äskettäinen tekstikin.

Tuttuja nimiä on runokirjan kannessa.

Tässä muistuma eräältä junamatkalta yhdestä heistä.

Kari Rydman kirjoitti...

Olen samaa mieltä kuin kariav, anna useiden juttujen näkyä sivulla. Sitäpaitsi blogiarkiston näkyvillä olo on kätevää, mielestäni jopa kätevämpää kuin tunnistelistaus. Monet tunnisteet ovat liian löysiä herättääkseen kiinnostusta. Ei sen puoleen, heheh, Neiti B sihteeri (44) on ehdoton poikkeus tästä!

Nimetön kirjoitti...

Täältä myös ääni sille että sivulla näkyisi muutama vanhempikin juttu! Älä nyt vaan lopeta tätä blogia kun juuri olen sen löytänyt ja hyväksi havainnut.

Nimetön kirjoitti...

Hei,minäkin viihdyn kirjoitustesi seurassa; mielenkiinnolla niitä odotan.
-unna-

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Luen aina tarkasti hengentuotteesi.

Roope Dessutom kirjoitti...

Kiitän kommenteista ja ehdotuksista. Ryhdyin heti toteuttamaan niitä. En ollut itse tullut ajatelleeksikaan moisia kohennuksia, vaikka syytä selvästikin olisi ollut.

Jos lukijoilla on lisää ehdotuksia blogin käyttökelpoisuuden parantamiseksi, kertokaa. Otan mielelläni vastaan.

Eilinen / toissapäiväinen Bloggerin päivitysvika näyttää korjaantuneet. Tänään mittari raksutti yli 150 käyntiä. Kun eilen niitä tuli vain yhdeksän, se säikäytti ja aiheutti mietteitä blogin tarpeettomuudesta. Sen vuoksi mietin hetken verran lopettamista. Mutta se osoittautui tekniseksi häiriöksi.

Facebookiin minulle on virrannut koko ajan uusia kavereita sen jälkeen kun siitä blogissa äskettäin kirjoitin. Itse en ole vielä saanut FB:hen kunnollista otetta. Luen kyllä uusien kavereitteni kirjoituksia mutta en ole itse keksinyt kelvollista sanottavaa.Blogi on tuntunut luontevammalta ilmaisuväylältä. Ehkä tilanne ajan myötä paranee?
En minä tätä blogia lopeta. Pari kolme postausta viikossa on tavoite, paitsi silloin kun olen kesälomalla tai reissussa.

Sarille kiitos villasukkavihjeestä. Toistaiseksi en tarvitse apua, kun ostin niitä myyjäisista. Uskon, että osaan myös vielä kutoa itse, kunhan vain viitsin aloittaa.

Kariav:n kanssa meillä tuntuu olevan yhteistä kokemuspohjaa sieltä Jyväskylän 60 - 70-luvuilta. Tämän olen pannut aiemminkin merkille.