keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Alppiruusupuisto

Dessu ajoi tänään paikallisbussilla esikaupunkiin. Bussi 41 vie Töölöntorilta suoraan Haagaan. Menin katsomaan alppiruusupuistoa, kuten aina kesän alussa.

Se on yksi mielipaikoistani Helsingissä. Helsingin yliopiston ylläpitämä puisto on kahdeksan hehtaarin kokoinen upea kokonaisuus, jota monikaan ei tunne. Jostain syystä sitä ei mainita missään nähtävyysluettelossa.

Puisto on hiljattain kunnostettu, siellä on hyvin hoidettuja käytäviä, pitkospuita ja näköalatasanteita, joita pitkin pääsee sisälle maisemaan.Ihan vielä ei ole kukinnan aika, mutta pian on, kuten toisesta kuvasta näkyy. Täydessä kukassa tämä alue on ainutlaatuinen nähtävyys Suomalaisessa.

Rohkenen suositella alasta kiinnostuneille. Kulkuyhteydet ovat hyvät. Puiston nurkalle pääsee busseilla 40, 41, 43, 51, 56 ja Jokeri-550. Kaikki paikallisjunat, jotka pysähtyvät Huopalahden asemalla, tuovat muutaman sadan metrin päähän.

Liitän tähän vielä linkin puiston puiston esittelysivuille .

5 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Sitä vähemmän paikasta tiedetään, sitä vähemmän tulee painetta perustaa turisteille kahviloita/myymälöitä...

Muuten, oletko käynnyt uudelleen Kiasamassa. Olen utelias tietämään oliko ARS näyttely näkemisen arvoinen juttu :)

Kari Rydman kirjoitti...

Monet hienot paikat on totta vie paras pitää salaisina! Mutta tästä puistosta en ole koskaan kuullutkaan! Pitäisi joskus Stadinmatkalla käydä ihailemassa.

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan aivan ihana paikka ! En ole koskaan kuullutkaan. Ehkä se aikoinaan pidettiin 'salaisena' juuri tutkimustyön takia.

Täällä hieman etäämmällä alppiruusut ja atsaleat ovat jo kukkineen. Paikoin ne ovat ihan puun kokoisia omakotitalojen pihoilla tai puistoissa. Värit ovat voimakkaita hennon vaaleisiin, jokaiseen makuun. Minä pidän siitä 'lilasta' johon totustuin jo lapsena.

'Sivummalta seuraaja'

Marja-Leena kirjoitti...

tuonne täytyy suunnistaa, kun alppiruusut alkavat aueta! Kiitos menovinkistä!

Roope Dessutom kirjoitti...

Alppiruusuista kiinnostuneille: tulkaa aivan kohta, kesäkuun alkupuolella, silloin ne kukkivat.

Sarille: Kiasma jäi minulta käymättä, tuli niin paljon muuta. Syksyllä uusi yritys.