maanantai 14. huhtikuuta 2014

Minkä nuorena oppiiDessun äiti oli tiukka: "Rehellinen pitää olla, vaikka kuinka kipeää tekisi".

Poika oli kuitenkin hieman huono oppimaan. Aina ei mennyt niin kuin äiti opetti. Poika oppi jopa lunttaamaan koulun kokeessa. Aikuisena hän kuitenkin on omasta mielestään ollut rehellisempi, ainakin raha- ja veroasioissa.  Hän maksaa iloisesti veronsa, sillä niillä euroilla saadaan aikaan paljon hyvää yhteiskunnassa. - Valtiolle se mikä valtiolle kuuluu.

Kirjailija Markku Envall on viisas aforistikko:

"Todistaa omaa etuaan vastaan on ylellisyyttä
johon sotilaalla, kauppiaalla, poliitikolla ei ole varaa,
sanoa todeksi sitä, minkä tietää
vievän tappioon, köyhyyteen, unohdukseen,
sanoa kolme kaunista, itsensä kumoavaa lausetta:
"pelkään", "olen ujo", "en tiedä".

Nuorena opittua ei unohda, väitetään. "Pääomalla ei ole kotimaata", sanoi Karl Marx. Sitä ainoaa kohtaa Marxin aatteesta eräät näyttävät toteuttavan vieläkin tunnontarkasti.

Jossain oli muistaakseni sellainenkin iskulause kuin "Koti, uskonto, isänmaa". Se taitaa olla pelkkää mainosmaakareiden puppupuhetta. Ainakaan isänmaasta ei näytä olevan niin väliä.1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, itse en ymmärrä tuota "koti, uskonto ja isänmaa" jaaritusta. Minulle riittäisi, että ihmiset osaisivat olla vihaamatta muita, arvostaisivat rehellisyyttä sekä opiskelisivat enemmän(enemmän humanisteja maailmaan).
- Monessa perheessä/kodissa voidaan huonosti, uskonnoissa en näe mitään hyvää tai tarpeellistakaan, isänmaa on nyt vain maa siinä missä muutkin/ täynnä hirveitä ostoskeskuksia sekä kammottavia puuhamaita.
-unna-