torstai 6. maaliskuuta 2014

PuhalluksiaKävin hakemassa autoni talvivarastosta. Siellä se oli seissyt käyttämättömänä monta kuukautta. Jätin sen talveksi pois käytöstä, kuten aina. Luulin talven jatkuvan ja auton pysyvän varastossa lähelle vappua, mutta nyt oli toisenlainen talvi.

Kuinka ollakaan, heti kotiin ajaessani jouduin ratsiaan. Hiukan ehdin säikähtää, kun näin mutkan takana odottavan partion. Ei siksi, että olisin ryypännyt, vaan siksi, että olen ottanut yskänlääkettä. Siinä taitaa olla alkoholia. Olen ollut viime päivät kunnon flunssassa ja elänyt sen mukaisesti rokulielämää. En ole tehnyt mitään paitsi katsellut elokuvia ja kuunnellut vanhoja levyjä.

Poliisin puhallustesti näytti kuitenkin nollaa. Ainoa ongelma oli siinä, että itse puhallus aiheutti huomattavan kovan yskänpuuskan. Kysyin konstaapelilta, että kai he desinfioivat tai vaihtavat puhalluspillin, etteivät bakteerini tartu seuraavaan puhaltajaan. En päässyt käsitykseen, miten he asian hoitavat.

Ilman flunssaakin olen huomannut, että puhallus ei ole entisensä. Kävelen usein huonon hissin vuoksi portaita pitkin kotiini viidenteen kerrokseen. Suureksi harmikseni täytyy tunnustaa, että siinä hengästyy. Äskettäistä lääkärintarkastuksen yhteydessä tehtiin testejä, mm. kuntopyöräajo. Läähätykseksi meinasi mennä sekin. Ilmapallon puhalluskaan ei tunnu hyvältä. Tämän totesin syksyllä kun piti juhlan koristukseksi puhaltaa muutama iso pallo. Tuli huimausta. 

Nuorena muistan puhaltaneeni telttaretkellä tuosta vaan ilmapatjan kovaksi - tai saman tien kaksikin ilmapatjaa, eikä tuntunut missään. Huimausta taisi kyllä tulla, mutta se tuntui vähän kuin hyvältä humalalta. Ja siihen aikaan olin sentään vielä tupakka- / piippumiehiä.

Mietin, että onkohan tämä muutos jonkinlainen ikäjuttu. Vai kuntojuttu? Vai luulotautijuttu? Että tässäkin asiassa muistan vain parhain päin vanhat hyvät ajat, jolloin jopa ilmapatjojen puhaltelulle oli riittävän hyvä motiivi.

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kun flunssa on ohi, huomaat onko tilanne sama kuin flunssan aikana. Jos on, niin soitto lääkärille ja pyydä PEF seuranta. Pikaista paranemista että pääset polttamaan autonkumia Töölön rantoja pitkin.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Ei tarvitse välttämättä puhaltaa. Ilmapatjan voi täyttää pumpulla.

Roope D kirjoitti...

Kommentit täällä ja fb:ssa ovat huolestuneita kunnostani. Itse en ole kovinkaan. Kokeilkaapa itse, nuoremmat, puhaltaa kymmenkunta isoa ilmapalloa täyteen nopeassa tahdissa. Eiköhän vähän huimaa päässä.

Tai nouskaa viisi kerrosta portaita painavat kassit kädessä. Eiköhän tule puuskutusta.

Ilmapatjoja en aio enää puhaltaa, sillä en aio telttailla. Edellisestä puhalluskerrasta on noin 35 vuotta. Silloin ei vain sattunut tulemaan pumppua mukaan retkelle. Oli pakko puhaltaa, tai muuten olisimme maanneet kovalla pohjalla. Ei sellainen olisi ollut miehekästä.

Dessu

Anonyymi kirjoitti...

Alkometrin pillit ovat kertakäyttöisiä. Ainakin olen nähnyt kun konstaabeli vaihtaa sellaisen ja odottamassa oli muita pillejä siisteissä muovipakkauksissa. Voi tietenkin olla, että säästetään noissakin ja käytetään samaa pilliä ;)