maanantai 16. syyskuuta 2013

Samana päivänä 

Vietettiin hienossa ravintolassa rouva johtajan syntymäpäivää. Illan edetessä ja viinipullon tyhjentyessä rouva tuli maininneeksi sellaisen harmillisen yksityiskohdan, että hän on syntynyt huonona päivänä.  

Miten niin, ihmettelimme. No siten niin, että samana päivänä ei ole historian saatossa osunut syntymään muita suurmiehiä kuin Irwin Goodman. Vuosi on eri mutta päivämäärä sama.  

Juhlien jatkoilla palasimme asiaan. Onkohan meillä muilla sattunut kohdalle parempi suurmies-onni? Tai suurnais-onni, olkaamme tarkkoja kielenkäyttömme tasa-arvonäkökohdista.  

Ensin katsottiin toimistomme vahtimestarin syntymäpäivä. Sieltä löytyi Juice Leskinen. Suurmies kyllä, mutta yhdessä suhteessa saman alan miehiä kuin Irwinkin.  

Sitten minä. Minun syntymäpäiväni suurmieheksi osoittautui Brian Jones. Tiedättehän tuon Rolling Stonesin alkuperäisjäsenen. Sama ongelma taas kuin edellisilläkin, pahempikin.  

Viimeinen haku jäljellä. Se on sihteerini neiti B:n syntymäpäivä. Löytyykö sieltäkin joku juoppo muusikko?  

Ei löydy. Miten voikin aina ja joka asiassa mennä niin, että neiti B. erottuu edukseen muista? Hänen syntymäpäivältään löytyy kyllä eräs musiikkimies, joka sattumalta esiintyy taajaan tämän minun blogini kommentaattorina ja joka on lukemansa perusteella julistautunut neiti B:n hartaaksi ihailijaksi. Mutta tämä musiikkimies ei minun vankan käsitykseni mukaan ole lainkaan samaa sarjaa Irwinin, Juicen ja Brianin kanssa tässä yhdessä ominaisuudessa, jos nyt muutenkaan. 

Kuka tämä neiti B:n kanssa samana päivänä syntynyt musiikkimies on? Jos et vielä ole tunnistanut, katso eilisen blogini kommenttia, siellä hän kehuu neiti B:tä. Ja jos en vallan erehdy, kyllä hän tätäkin kirjoitustani jotenkin kommentoi.

 

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ihanaa että ole tullut takaisin, tervetuloa!

Piti minunkin tarkistaa, ketkä ovat syntyneet samana päivänä kuin minä. Jos vaikka olisin yhtä onnekas kuin neiti B. (Hauska yhteen sattuma vai onko se kohtalo...?)
Ensin olin iloinen, esim. jääkiekkoilijoita ja kirjallisuusta tuttuja nimiä. Samana vuonna syntynyt brittipoppari, jonka kanssa olen samassa valokuvassa. (Tosin Berliinin Madame Tussauds:ssa...) Sitten menin hiljaiseksi, minua pari vuotta nuorempi massamurhaaja on syntynyt samana päivänä. Saisinkohan vaihtaa syntymäpäiväni vaikka joulukuun kahdeksanteen...?

Mukavaa syksyä!

kariav kirjoitti...

Parisen vuotta sitten kirjoitin samasta aiheesta. Mielenkinntoinen lista päivänsankarikollegoista:

Sävel-, tanssi- ja näyttämötaiteilijat:
1760 – Claude Joseph Rouget de Lisle, marseljeesin säveltäjä
1899 – Frederick Austerlitz (Fred Astaire), tanssija, laulaja, näyttelijä
1938 – Juha Vainio, sanoittaja, laulaja
1946 – Donovan Philips Leitch, skotlantilainen laulaja
1957 – John Simon Ritchie (Sid Vicious), Sex Pistols-basisti
1960 – Paul David Hewson (Bono), U2-laulaja, ihmisoikeusaktivisti

Murhaajat:
1838 – John Wilkes Booth, Abraham Lincolnin murhaaja, kuuluu myös edelliseen ryhmään
1875 – Eugen Schauman, Bobrikovin murhaaja
1955 – Mark David Chapman, John Lennonin murhaaja

Urheilijat:
1937 – Tamara Press, kuulantyöntäjätär ja kiekonheittäjätär
1958 – Harri Kirvesniemi, hiihtäjä
1977 – Nick Heidfeld, autonkuljettaja

Poliitikot
1928 – Arnold Rüütel, Viron presidentti
1959 – Ville Itälä, MEP

Kari Rydman kirjoitti...

En kommentoi, mutta muistan lähettää onnittelut sitten kun niiden aika on.