sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Pelasin lottoa

Kävin R-kioskilla ostamassa liikennelaitoksen matkalippuun lisää käyttöaikaa. Siinä jonossa seisoessani sain impulssin.

Perskuta, nytpä pistän hösseliksi ja täytän lottokupongin. Ainakin puoli vuotta on kulunut edellisestä, ellei täysi vuosikin.

Lisäkiihokkeena oli ennätyssuuri potti. Sitä ei ole voinut olla huomaamatta, sitä on hehkutettu joka puolella, jopa Vuoronvarausviraston salaisessa tupakkahuoneessa, jossa käyn edelleen, vaikka olen jo yli 10 vuotta ollut polttamatta. Mukava seura vie sinne silti.

Täytin kupongin. Systeemeistä ja todennäköisyyslaskelmista en ymmärrä mitään. Minun systeemini on pistää rasteja säännöllisiksi geometrisiksi kuvioiksi. Tulee kolmioita, neliöitä, suoria, käyriä, siksakkia, sumppuja… Kaikki 12 ruutua täytin. Hinta 9,60.

Perjantain Hesarissa kulttuuriraatilaiset oli pistetty pistetty pohtimaan lottoamista. Yllättävän moni oli myötämielinen, olisin arvannut toisin. 

Arvatkaa kuinka kävi.

Voitin taas, kuten viimeksikin. Neljä oikein. Piti heti mennä Veikkauksen nettisivulta katsomaan, paljonko tuli. Voittosumma on 12,70 e. Siis enemmän kuin maksoin.


Tilastoihmiset väittävät, että rahapeleissä jää aina pitkän päälle tappiolle. Omalta kohdaltani en usko näin käyneen. Pelaamistahtini on suunnilleen kerran vuodessa, korkeintaan kaksi. Väitän, että kymmenen viime vuoden aikana olen voittanut enemmän kuin maksanut. Neljä oikein -voittoja on useita, kerran jopa viisi oikein. 

Todennäköisyystilastot eivät tässäkään asiassa näytä tepsivän Dessuun. Ensi viikolla en taida kuitenkaan pelata, ettei mene ahneuden puolelle. Sitä kun aina vastustan ja siitä kiukuttelen, kuten blogini vakituiset lukijat ovat varmasti merkille panneet.

Kuvassa voiton aiheuttamaa hurmiota sillä hetkellä kun olin saanut kuponkini tarkastetuksi. Sitten lähdin Eliteen juhlimaan voittoa.

4 kommenttia:

Marja-Leena kirjoitti...

Onnittelut lottovoitoista!
Ilmoitan että Link Within -linkit ilmoittavat, että blogia Töölöntorin reunalta ei ole olemassakaan. Eivät siis toimi.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Tuo on ehdottomasti juhlimisen arvoinen asia. Olen lotonnut vain kahdesti, enkä ole voittanut mitään. Elämäni ainoa voitto on ollut Koskenkorva vodka pullon voittaminen koulun viina-arpajaisissa. Onnea vielä täältäkin!

Kari Rydman kirjoitti...

Luin blogiasi kasvavan ihmetyksen vallassa, kunnes viimeisestä lauseesta totesin vanhan mestarikertojan olevan voimissaan. Viimeinen lause kääntää koko nutun nurin päin, ja jäin vain miettimään kuinka paljon ylimääräistä rahanmenoa nuo jatkuvat lottovoitot ovatkaan saaneet aikaan!
Mitä tulee salaisiin tupakkahuoneisiin, niiden vetovoima ei sitten ilmeisesti vieläkään ole kadonnut. Mikähän meistä vielä hengissä olevista tupruttelijoista niin mukavia tekeekin? :)

Roope D kirjoitti...

Kiitos Marleenalle vikailmoituksesta. Olen yrittänyt korjata mutta en ole saanut kuntoon. En ymmärrä... blogiani ei siis LinkWithinin mielestä ole enää olemassa. Vähättelyä, etten sanoisi halventavaa aliarviointia!

Kiitos onnitteluista.

Salaisesta tupakkahuoneesta. Eivätkö kaikki syntiset luolat ole aina olleet vetovoimaisempia kuin hurskaiden siivot kammiot?
Dessu