keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Epäsosiaalinen media

Dessu on tälläkin foorumilla moneen kertaan kehunut sihteeriään. Neiti B. kykenisi hyvin pyörittämään koko Vuoronvarausvirastoa ilman minua, ns. esimiestään.

Yksi harmillinen piirre hänessä kuitenkin on. Hän nimittäin haluaa, että minä ”pysyn ajan tasalla”. Nyt hän on saanut päähänsä, että minun pitää oppia pelaamaan tietokoneella jotain sellaista, jonka nimi on Angry Birds.

En ollenkaan välittäisi, mutta neiti B:lle ei sovi pistää vastaan. Jos hän ei pysy tyytyväisenä esimieheensä, voi seurata kosto. Sitäkään en haluaisi. On vain sopeuduttava.

Opetukselle on jo sovittu päivämäärä. Olenhan minä toki näistä vihaisista linnuista lehdistä lukenut. Niistä on kuulemma tullut / tulossa Suomelle uusi vientimenestys, uusi Nokia.

Olen vähän epäilevä. Siitä ei ole kovin monta vuotta, kun vientimenestyksen uusi uljas kärki oli kännyköiden soittoäänibisnes. Siitä piti tulla miljardimeininki, ja ihmiset jonottivat kaduilla päästäkseen ostamaan firman osakkeita. Kuinkas kävikään?

Luin HS elokuun kuukausiliitteestä pitkän jutun Aalto-yliopiston nuorista yliahkerista leijonista, jotka perustelevat IT-alan menestyviä yrityksiä. Uutta piilaaksoa puuhataan, uusia pelejäkin keksitään. Toivotan menestystä.

Dessu itse on toki tietokonehurahtanut itsekin. Istunhan pitkät illat blogia kirjoittamassa. Se on aika yksinäistä puuhaa. Silti sitä sanotaan sosiaaliseksi mediaksi. Onhan se sitäkin, jos sattuu saamaan lukijoita. Muuten ei.

Yksinäiset tietokonehurahtaneet ovat kuitenkin saaneet myös paljon pahaa aikaan - jopa terroritekoja. Näille Suomen ja Norjan tapauksille on yhteistä ainakin se, että tekijä istuu yökaudet koneellaan ja pitää yhteyttä ties minne. Ovat selvästi myös saaneet lukijoita.

Minä en ole koskaan ollut innostunut tietokonepeleistä. Se on varmaankin sukupolvi- ja ikäkysymys. Se vähä, mitä olen pelaamista nähnyt, on ollut omituista räiskintää, ammuskelua sinne tänne tai kilpa-autoilla tapahtuvaa hurjastelua ja ihmisten yli ajamista. Nuoret miehet - osittain kai vähän vanhemmatkin - kuuluvat olevan sellaisesta innoissaan.

Sihteerini vakuutti, ettei Angry Birds ole aivan sellaista. Uskon häneen.

Minun nuoruuteni pelejä olivat mm. polttopallo ja räsypokka. Nepä vasta olivat sosiaalisia pelejä, siis ihan oikeasti. Voisinpa pelata vieläkin.

3 kommenttia:

Kari Rydman kirjoitti...

Mitä on polttoPIIRIpallo? Ilman piiriä tiedän kyllä. :)

Sari kirjoitti...

Pelaaminen ei katso ikää, ystäväni isä on n 63 vuotias eläkeläinen. Hänen päivät menee pelatessa kaiken maailman konsolipelejä. En edes tiennyt kaikki koneita ennen kun hän piti "luennon" aiheesta.

Aina kannattaa kokeilla uusia asioita. Jos asia ei ole mielekäs, niin ok. Minä kokeilin Angry Birds peliä ja ei ollut minun juttu. Räsypokkakin oli jännempää...

Roope D kirjoitti...

Kari: Sama leikki. Minulle jäi muistiin tämä pidempi nimiversio, kun kansakoulussa opettaja käytti sitä. Yrityksenä oli kai erotella "polttopallo piirissä" ja polttopallo kentällä, joka oli suunnillen sama kuin hippasilla olo.

Sari: Uusien asioiden kokeilusta olen samalla kannalla. Epäilyttää vain, että se uusi asia on peli. En ole tähän ikään mennessä vielä löytänyt innostavaa peliä. Shakki saattaisi kyllä olla. Ja nuo kaksi mainittua, mutta niistä on kauan eikä uusintaa liene ihan heti odotettavissa.
Dessu