perjantai 14. tammikuuta 2011

Osasivat naiset ennenkin

Vihjeeksi blogia lukeville rouville ja neideille:

Moni luulee, että kierrätysaate on nykyvihreiden hömpötystä. Väärin. Kyllä homma oli hallinnassa ennenkin.

Kuten kuvasta näkyy, kierrätys ja tuunaus oli tuttua jo 1930-luvun alussa Tampereella (kuvan saa klikkaamalla suuremmaksi).

Dessu on kierrätys- ja lajitteluaatteen suuri kannattaja ja jossain mitassa suorastaan pioneeri. Tämä idea menee kuitenkin häneltä ohi, sillä hänellä ei ole hattua. Baskeri ei taida kelvata mihinkään, ellei sitten kompostoituvaksi biopussiksi. Vai onko baskeri huopaa?

6 kommenttia:

Kari Rydman kirjoitti...

Entisajan Rouvat & Neidit saattoivat pitää räsymaton äärellä pitkiä tunteikkaita tarinatuokioita. Kustakin raidasta riitti kerrottavaa, sillä jokaisella vaatteella on tarina, jokainen vaate liittyy tiettyyn elämänvaiheeseen ja saa merkityksensä sen kautta.

Anonyymi kirjoitti...

Saatujen lahjojen vaihtamista joulun/juhlien jälkeen mm. Stockmannilla en ole koskaan ymmärtänyt. Kierrätys, se on hyvä asia.

Mieliin palaa takavuosien iskelmä "Riepumatto".
Miesten huopahatut ovat aina olleet hyvää materiaa uuskäyttöön, samoin solmiot. Niistä saa vaikka mukavan kotihameen! Silkkisistä ja hieman värejä valikoiden jo vierailullekin kelpaavan.

Paskerit olivat ainakin ennen huopaa ja nehän ovat mainio kierrätyksen kohde - ovat vähän väliä ihan trendikkästä päähän pantavaakin pienillä koristeilla tai ilman.

'Sivummalta seuraaja'

Anonyymi kirjoitti...

Helsinki-turneella tuli vierailtua asemapaikkasi hörneille ilmaantuneessa ravintelissa. Eipä ollut kaksinen kokemus.Onko Sinulla ?

Roope D kirjoitti...

Anonyymi: tarkoitatko Mamma Rosaa?

-

Kari R: Dessu on itsekin sitä sukupolvea, joka on leikannut monta vanhaa vaatetta matonkuteiksi ja pyörittänyt ne palloksi. Meillä oli kotona kangaspuut, joilla tehtiin mattoja. Kokemusta on.

-

Sivummalta seuraaja: Dessu ei baskeriaan kierrätykseen luovuta. Ainoa tyylikäs päähine.

Anonyymi kirjoitti...

Mamma Rosahan siellä on ollut iät ajat, tuli aikoinaan muistaakseni muinaisen Tokyon tiloihin. Tarkoitan Domenico Theotocopulia eli El Grecoa.

Roope D kirjoitti...

Anonyymille:

Jaaha. Nyt täytyy myöntää, että piti netistä katsoa, missä sellainen on. Löytyi. - Tällaista tämä on.

Olen huomannut, että sillä paikalla jokín rafla on mutta en ole isompaa huomiota kiinnittänyt. En ole käynyt. Minun kapakkani on Elite.

Kiitos tiedosta. Nyt ainakin tiedän.

Dessu