perjantai 20. joulukuuta 2013

Kun ymmärrys ei riitä 

1.  

Kuvassa on kuuluisa ovenkahva. Suomalaista design-taidetta parhaimmillaan. Maailmankuulun mestarin suunnittelema. Helsingin kuuluisimpia rakennuksia, johon ulkomailta tulevat arkkitehdit ja turistit käyvät tutustumassa. 
 
Tiedättekö, mihin pääsee, kun tarttuu kahvaan, avaa oven ja astuu sisään?  

Vastaus: siitä pääsee amerikkalaiseen ketjukahvilaan, jossa juodaan kahvia pahvimukista. Kahvila sijaitsee Pohjois-Esplanadilla. Oven päällä lukee "Akateeminen kirjakauppa". Rakennuksen ja kahvan suunnittelija on Alvar Aalto.  

Piti oikein mennä katsomaan, kun tästä uudesta kahvilasta on niin kohistu. Sinne kuulemma jonotetaan. Se osoittautui todeksi. Jonoa oli kadulle asti. Enimmäkseen teini-ikäisiä. Hetken aioin mennä jonoon kokeillakseni, mikä siellä on niin ihmeellistä, mutta en kuitenkaan viitsinyt.  Sihteerini neiti B. varmaankin vie minut joskus sinne - hän pitää kaikesta tuollaisesta.
 
Onko tämä nyt laatukirjakaupan maineelle soveliasta myynninedistämistä? Ja vieläpä siinä näyteikkunarivissä, jossa ennen oli kirjoja. Ennen siinä tilassa oli myynnissä kulttuuri- ja tiedelehtiä.

Olisin tietysti voinut ottaa kuvan jonosta ja koko talosta, mutta päädyin ovenkahvaan. Sitten kävelin kahville Ekbergille Bulevardilla. Siellä ei juoda pahvimukeista.  

2.  

Pysähdyin kahdessakin paikassa katselemaan joulukuusikauppaa. En ostaakseni vaan katsoakseni, kun siitä on niin kohistu. On kuulemma myynnissä Tanskasta tuotuja kuusia. Se osoittautui todeksi. Jonoa oli vaikka hinnat pyörivät kuudessakympissä.  

Ymmärrykseni ei riitä, miksi kuusia pitää tuoda ulkomailta. Luulisi niitä Suomestakin löytyvän. Vai eikö se ole kannattavaa? Onko tässä jokin kauppapoliittinen kiemura, jota minä en tyhmyyttäni ymmärrä. Toisen samanlaisen kummallisuuden näin kesällä, kun eräällä bensa-asemalla oli myynnissä koivuklapeja muovisäkeissä. Hyviä, kauniita, pilkottuja klapeja. Ainoa häiriötekijä oli, että ne olivat norjalaista alkuperää. En ostanut, minulla riittää mökillä itse pilkottuja saunapuita.

3.  

Blogger on ruvennut reistailemaan. Se hälyttelee outoa erroria.  

Tämän asian tuon esiin siitä syystä, että joihinkin entisiin reistailuihin olen saanut viisaan avun lukijoilta. Ehkä niin käy nytkin. Itse olen aika avuton tällaisissa.  

Kun avaan Bloggerin, ilmestyy näkyviin pahaenteinen hälytys, joka näkyy kuvassa. Kun klikkaan ok, kaikki toimii niin kuin ennenkin. Kun avaan minkä tahansa Bloggerin osa-alueen, vaikkapa kommenttilistan, sama hälytys toistuu.  

Kiitollisena otan vastaan, jos joku fiksu lukija osaa neuvoa, mistä on kysymys ja mitä pitäisi tehdä.
 
 

 

7 kommenttia:

kariav kirjoitti...

Näyttäisi valittavan jostain Internet Explorerin versioiden 9 ja 10 user agent-yhteensopivuusongelmasta Googlen GWT-modulin kanssa. En osaa neuvoa, olen jättänyt Explorerin käytön jo vuosia sitten ja siirtynyt Google Chromeen, joka on samassa paketissa gmailin ja Bloggerin kanssa Haminan entisessä sellunkeittämössä.

Anonyymi kirjoitti...

No, semmoista se on. Itse etsin ne kahvilat ynm. missä viihdyn (ei ameriikkaa). En edes juhli joulua, vaikka välitän läheisistäni. Jopa jätän matkustamatta Pendolinolla kun en pidä kiireestä (valitsen tavallisen junan). Olen pohtinut edellisen olevan sellaista ruohonkorsimentaliteettia/metsäpäisyyttä filosofisesti= kaikki häviää aikanaan. Massahömpötyksen sijaan pitäisi keskittyä arvoihin; lapset, nuoret, luonto, kestäväkehitys... Olen sillälailla kamala ihminen, että koen joulun kaiken irvikuvana (uskonto+krääsä), mutta kun en sitä sano ääneen, en silloin ketään loukkaakkaan.
-unna-

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Käyn kyseisessä kahvilassa USA:ssa, sillä siellä tietää saavansa kunnon kahvia tosin pahvimukista.

Heidi Mäkinen kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Heidi Mäkinen kirjoitti...

"Expect more errors" kuulostaa kohtalokkaalta.

Roope Dessutom kirjoitti...

Kiitän kariav:tä oivallisesta ohjeesta, jolla tämä kohtalokkaalta kuulostava uhka todellakin poistui. Mietittäväksi jää, siirrynkö nyt kokonaan Chromen käyttäjäksi vai käytänkö sitä ainoastaan bloggerissa. Muualla ei nimittäin häiriöstä näkynyt uhkaustakaan.
Dessu

Anonyymi kirjoitti...

Kurjaa, et Akateemisen tartti saada rysä; eikö kirjat enää myy vai onko ostajat siirtyneet internettikaupoille? Ennen ei saanu mennä minkään syötävän saatikka juotavan kanssa kirjaostoksille; saako siis nyt?
Kahviloista; ne parhaathan löytyy Keski-Euroopasta? Siellä jopa saa palvelun pöytäänkin vielä eikä tartte tasapainotella kuppiensa kanssa.
Jotenkin irvokasta nähdä kadulla kulkevia pahvimukit käsissä ja tulpat korvissa suun jauhaessa jotain kummaa jonnekkin pieneen luuriin.

//Eija