keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Pullaruuhka 

 

Hädin tuskin ehdin varistella runebergintortun muruset pois pois takinrintamukselta kun partaan jo pursusi kermavaahtoa laskiaispullasta. Ei voi muuta kuin protestoida: miksi tällaiset juhlat pitää järjestää aivan peräkkäin? Eiko viisaampi olisi toinen talvella, toinen kesällä?  

Työnantaja ilahdutti meitä työn raskaan raatajia tarjoamalla laskiaispullat ja kahvit lounaan jälkiruoaksi. Sitä varten minä työpaikalle menin, ei minulla siellä tänään muuta tekemistä ollut. Olisin voinut työskennellä kotona.  

Pulla oli pettymys. Se oli kuivakka. Pullat oli selvästi hankittu jostain marketista, jossa niitä myydään pakattuna muovikantisiin askeihin. Kermavaahto ja mantelimassa on sellaisissa kangistunut. Pölysokeri oli raapiintunut pullan hatusta askin pohjalle.  

Lounaan jälkeen vinkkasin vaivihkaa sihteerilleni, että mitä jos pistäytyisimme neuvottelukokoukseen Fazerille. Niin tehtiin, mutta siellä oli jonoa. Jatkettiin matkaa Bulevardin Ekbergille. Siellä pidimme neuvottelukokouksen ja samalla nautimme ensiluokkaisen laskiaispullan. Sihteeri - joka yleensä on kranttu - halusi toisen samanlaisen. Se hänelle suotiin. Minä maltillisena pidattäydyin.  

Vielä ihanamman laskiaispullan olen saanut muutama vuosi sitten Tukholmassa. Siellä jossakin Södermalmilla oli kuppila nimeltä Chic. Ruotsissa elää perinne. Pistän tähän linkin sivustolle, jota pitää "Semmelmannen  ". Hän on kiertänyt kaikki Tukholman kuppilat ja arvostellut niiden tarjoamat pullat ja muut sämpylät. Hyödyllistä tietoa kaikille Tukholmaan joskus matkaaville.

 

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Meillä ei työnantaja tarjonnut laskiaispullaa. En silti jää ilman, lauantaina tyttäreni ystävättäret tulevat juhlimaan 13 v teiniä. Tarjolla on mm. laskiaispullia ja en varmasti meinaa jäädä ilman.

Tuosta linkistä, kiitos siitä. Listan ensimmäinen, Älvsjössä oleva kahvila. Sitä voin myös minä suositella, isoäidin naapurissa oleva kakkutaivas :)

Anonyymi kirjoitti...

Ostin myös marketista laskiasipullan. Todella ala-arvoista tavaraa. Itse pulla oli kuin kuivunut sämpylä. Tässä toteutui kirjaimellisesti vanha sanonta: moni kakku päältä kaunis, silkkaa silppua sisältä.

Roope Dessutom kirjoitti...

Kaikkien laskiaispullan ystävien kannattaisi matkustaa näihin aikihin Ruotsiin. Saisi laatunautinnon.

Dessu