torstai 2. helmikuuta 2012

Huono kauppa

Pari vuotta sitten ostin uuden sängyn. Kävin Kehä-kolmosen varrella sijaitsevassa huonekalumyymälässä ja löysin mieleiseni, aika nätin eikä kovin kalliin. Myymälän nimen jätän tässä mainitsematta, mutta vihjeeksi kerron, että se on maailmanlaajuisesti menestynyt ruotsalainen huonekaluketju.

Taisi tulla tehdyksi huono kauppa. Nyt sänky kitisee ja natisee, sillä pohjasta on irronnut kiinnike. Se on murtanut reunan, joten sitä ei voi korjata, ei ainakaan minun taidoillani ja työkaluillani.  Sängyssä pitäisi maata hiljaa ja heilumatta, mutta eihän sellainen käy...

Nyt jälkeenpäin olen miettinyt ostoksen järkevyyttä. Mikä tarve minulla oli antaa hinnan vaikuttaa ostospäätökseen? Ei minun talouteni olisi hunningolle joutunut, vaikka olisin kalliimmankin ostanut. 

Selitykseksi en keksi muuta kuin ihmisluonteen kyltymättömän ahneuden, joka jostain käsittämättömästä syystä koskee joskus myös minua, vaikka en tahtoisi. Kai minuun osui idea, että rahaa säästyy johonkin tarpeellisempaan. 

Toisaalta valintaani ei vaikuttanut pelkkä hinta. Esteettinen puoli vaikutti myös, sillä sängyn päätyjen ja reunojen ulkonäkö miellytti. - Tämä selitys miellyttää minua enemmän kuin edellinen.

Nyt pitää hankkia uusi sänky. Samaan huonekalukauppaan en taida enää mennä. Oheisessa kuvassa olisi mukavan näköinen vaihtoehto. Vieläköhän niitä valmistetaan? Sattuisivatko Lahden suunnalla asuvat blogini lukijat tietämään? (klikkaamalla hienon sängyn kuvan saa suuremmaksi)

2 kommenttia:

kariav kirjoitti...

Meidän parisänkymme petti muutama viikko sitten. Se on sukulaisilta saatu kierrätyshuonekalu, joten en tiedä onko kotoisin salaperäisestä ruotsalaiskaupasta, jollainen avautuu piakkoin 44 km:n päähän meistä.

Sälepohjan alla on pitkittäinen tukipuu, joka on kiinni päädyissä metallihakasilla. Päänpuoleinen hakanen murtui, ja pohja putosi pois toiselta reunalta. Hakasta ei voi korjata, joten tukipuuta ylhäällä pitämässä on nyt päätyyn ja keskelle sijoitettu perisuomalainen koivuklapi.

Roope D kirjoitti...

Huomattavan luova keksintö! Tällainen maalaisjärki ei kuitenkaan käy kaupungissa, sillä Helsingissä ei ole klapeja.

Siksi jouduin ratkaisemaan ongelman pinoamalla kirjoja rikkinäisen kohdan alle. Kunnian sai Romain Rollandin Jean-Christophe, osat 1 - 10 (suom. Joel Lehtonen. WSOY 1919).
Mahtui täsmälleen, ja ongelma korjaantui.
Dessu