maanantai 18. lokakuuta 2010

Voi Dessu parkaa

Dessun kurkkuun iski pöpö tai mikä lie röllipeikko. Nokka vuotaa, kurkku muuttui santapaperiksi, kuume nousi, viluttaa ja aivastuttaa. Ei edes Echinaforce auttanut.

Voi Dessu parkaa!

Dessu soitti sihteerilleen ja pyysi peruuttamaan alkavan viikon työt ja siirtämään sovitut tapaamiset muiden harmeiksi. Sihteeri terävänä tyttönä keksi heti kysyä, onko Dessu taas rymistellyt ulkona yöllä vähissä vaatteissa. Kehtasikin kenkkuilla.

Sihteerin viittaus kohdistuu edellisen flunssan syntyyn. Silloin oli maaliskuu ja paljon lunta ja Vuoronvarausviraston seminaari Raaseporissa. Dessu intoutui porukan mukana kekkuloimaan saunan jäähdyttelytauolla lumihangessa enkelinkuvia tekemässä. (ks. blogit 16.3. 2010 ”Tärkeintä on touhu” ja 12.3. 2010 ”Helsinginkadulta Raaseporiin”). Tuli kuumetauti ja sihteeri muisti, kun oli mukana.

 Nyt en ole kekkuloinut. Torstai-iltana olin kyllä kaverin mökillä Espoossa saunomassa ja uimassakin, tosin uskalsin uida vain polvien alapuolella sijaitsevilta osin, sillä vesi ei ollut enää lämmintä. Ei kai flunssa voi sellaisesta uimisesta tulla?

Huomenna maanantaina, jos suinkin jaksan, käyn Töölöntorin Alkossa ostamassa perinteisen flunssalääkkeen, pullon rommia. Vaikka se on pahan makuista, se on tepsivää sekoitettuna kuumaan veteen. Kokemusta on.

Jos sattuisi käymään niin onnellisesti, että tästä taudista joskus vielä tokenen, lupaan palata sekä töihin että blogeihin.

(Kuvassa Nuhanenä, valmistaja Espan enkelit OY)

6 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Pullo rommia... Hyi olkoon ! Mielummin villasukat jalkaan ja kuumaa mehua tai hunaja teetä. Lepäät paljon ja ajattelet vain mukavia asioita. Pikaista paranemista :)

Roope Dessutom kirjoitti...

Kun ei ole villasukkia.
Ne ainoat jäivät Längelmäveden kesäkotiin. Ei niille siellä käyttöä ollut.

Dessu

Mk kirjoitti...

Kuumaan rommiin vielä kunnon loraus mustaviinimarjamehua niin johan helpottaa.
Tai maistuu ainakin paremmalta.
Ei kai flunssa noin vähästä uimisesta tule, eikös joku tutkimuskin kumonnut väitteen ( tai toisen tutkimuksen) että kylmettyneet varpaat sairastuttavat.
Pikaista paranemista!

Anonyymi kirjoitti...

Ehdottomasti oikein pikaista paranemista!

Ja vaikkei Alko myy 'tököttejään' laseittain, niin ei sitä koko pulloa tarvitse nuha-kuumeen- karkotukseen ottaa, parit lusikalliset vain.Lusikallisen teho 'karkotuksessa' on suurempi, kuin lasillisen. Lasillinen näet lisää niitä kipuja ! Ilmestyy vielä päänsärkyäkin.

'Sivummalta seuraaja'

Kari Rydman kirjoitti...

Maanantaina se alkoi minullakin... Perverssisti lohduttaa, kun muillakin on paskamainen olo...

Roope Dessutom kirjoitti...

Sivummalta seuraaja:
Aivan totta, muutama lusikallinen vain, jokaiseen kupilliseen. Toisaalta päänsärkyä on joka tapauksessa. Ja kuumetta.

Kari R.
Kohtalotoverille. Muistankohan oikein, että jossain sanottiin, että kärsimys jalostaa. Missähän se oli? Pitäisikö uskoa?

MK
Kokeilin ohjetta. En pitänyt. Rommin ja viinimarjan aromit eivät sovi yhteen.

Ensin lasillinen kuumaa vettä & rommi, sitten toinen lasillinen kuumaa vettä & viinimarja. Se toimii.

Dessu