keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Ongelma vai ei?

Dessu luki lehdestä uutisen, että Italiaan tulee nyt kuri ja järjestys. Jo on aikakin.

Uutisen mukaan toimeen ryhdytään ensin kaupungissa nimeltä Castellammare

di Stabia, ja sieltä sen on tarkoitus valtakunnan kaikkiin osiin. Tositoimiin ryhtyy aluksi konservatiivinen kaupunginjohtaja Luigi Bobbio. Dessutom toivottaa hänelle onnea ja menestystä.

Nyt nimittäin kielletään ”erittäin lyhyiden vaatteiden” käyttö julkisilla paikoilla. Kiellon rikkomisesta mätkäistään 500 euron sakko. Oikein!  Tonnikaan ei olisi liikaa.

Sakonuhka koskee tulkintojen mukaan erityisesti minihameita, napapaitoja, korkokenkiä ja paljastavia farkkuja ja muita ”provokatiivisia” vaatekappaleita. 

Virallisen päätöksen lisäksi kaupunginjohtaja on päättänyt kieltää jumalanpilkan ja jalkapallon, jälkimmäisen tosin vain yleisissä puistoissa.

¤ ¤ ¤ 

Dessu kävi Roomassa pari viikkoa sitten ja havaitsi henkilökohtaisesti ongelman. Kaupungin kulttuuriaarteet tahtoivat jäädä vähälle huomiolle, kun katse eksyi harharetkille. Erityisesti haitta korostui Espanjalaisilla portailla, mutta Piazza Navona oli myös paha. Puhumattakaan Vatikaanista - edes paavia ei olisi huomannut jos olisi vastaan tullut.

Dessu on tullut ymmärtämään, että Italiassa kaikki, pääministeriä myöten, ovat joutuneet vaikeuksiin niukkojen vaatekappaleiden vuoksi. Lehdissä on kerrottu ikävistä pääministeriä kohdanneista mielenhäiriöistä.

Jalkapallo-ongelman Dessu olettaa korostuneen erityisesti Milanon seudulla. Eiköhän elämä yleensä ja pääministeri erityisesti rauhoitu, kun pannaan kielto päälle, mahdollisimman laajasti.

¤ ¤ ¤ 

Entä Suomi? Pitäisikö täällä seurata vanhan kulttuurimaan esimerkkiä?

Dessu kulki Aleksanterinkatua ja sattui poikkeamaan sisään siitä ovesta, josta ennen mentiin Kansallis-Osake-Pankin pääkonttorin suureen saliin. Siellä ei enää ole pankkitoimintaa vaan vaatekauppa. Siellä myytiin napapaitoja. Asiakkaat olivat ilmeisesti niitä kuuluisia pissiksiä. Niin katoaa maallisen mammonan kunnia (vaikka ei Dessu sitä pankkimeininkiäkään erityisemmin kunnioittanut.

Kyllä ne lyhyet vaatteet tännekin ovat tulleet, tulivat jo 60-luvulla, Dessu muistaa kyllä lukioaikansa kaunottaret minihameissaan. Miten voisinkaan unohtaa. Mutta ei niitä täällä tarvitse kieltää, sillä pääministerikin on vaihtunut. Ei ongelmaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoisa ja ajatuksia herättävä kirjoitus. Hyvä, että flunssa tokeni. On paras laittaa korvan taakse hänen mainitsemansa lääkitys.

Mutta mistähän syystä on Italiassa unohdettu sakotus miesten pukeutumisesta? Pitäisi sakottaa heitä samaan tapaan navan yläpuolella lepattavasta T-paidasta. Samoin vatsan alapuolella roikkuvasta vyöstä ja ehdottomasti lanteilla roikkuvista pökistä. Menee ihan ruokahalut, jos joutuu ravintolassa katselemaan housuista pursuavia takalistoja. Tekisi mieli tökätä haarukalla! ;D

Olen käyttänyt pitkiä hameita koko naisen muistini ja vain muutaman minimmän omistin teini-ikäisenä. Pidin kyllä niistä kovasti. Hurahdin kuitenkin pitempään helmaan. Jääpähän jotain silloin katsojalla arvailujen varaan!

'Sivummalta seuraaja'

Roope Dessutom kirjoitti...

Jaa että tällainenkin ongelma. Jostain käsittämättömästä syystä tämä jäi Dessulta Rooman-reissulla havaitsematta. Katse oli muualla.

Mutta todellakin: NYKYINEN pääministerimme saattaisi joutua joutua tämän kanssa kriisiin.