keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Herrasmiehen elkeitäJoskus vuosia sitten sain moitteita esinaiseltani. En ollut hänen mielestään pukeutunut riittävän arvokkaasti eräässä tilaisuudessa. Olisi pitänyt olla prässihousut.

En ottanut opikseni. Mieluummin vältän pönötystilaisuuksia.

Nyt on kuitenkin taas edessä valintatilanne: pukeudunko arvokkaasti vai jäänkö pois juhlasta. Piti tutkia, mitä vaatekomerosta löytyy.

Mitä herrasmiehen vaatekomerosta pitäisi löytyä? Aika monenlaista. Kuvassa ohjeita, jos blogin lukijoissa sattuu olemaan herrasmiehiä. Minun komerostani ei ihan kaikkea tätä löytynyt.(Kuvan katsominen ei taida onnistua pieniruutuisilla mobiililaitteilla. Siitä pahoitteluni. Isoruutuisesa välineessä kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla)

4 kommenttia:

kariav kirjoitti...

Perin erinomainen taulukko. Kirjoitin omassa blogissani autoillen aloitetusta uimahallimatkasta, ja eikun tarkistamaan tilanne:

- Hattu: Vihreä haalistunut lippalakki; väri täsmää. Varsinaista autoilupäähinettä minulla ei ole, jos sillä tarkoitetaan nahkaista lipallista lakkia, jonka etuosaan lipan päälle voidaan nostaa ns. vauhtilasit. Museomme valokuvakokoelmassa on kuva marsalkka Mannerheimista vierailemassa Leppävirran laivalaiturilla kyseisenkaltainen päähine yllään 1920-luvulla. Nopeiden höyryalusten viima oli omiaan tuomaan hyttysiä silmiin ja mahdollisesti tulehduttamaan ne punareunaisiksi.

- Paita ja housut: Paitana on Lidlistä ostettu musta teepaita. Väri soveltuu mielestäni kaikkiin urheilu- ja vapaa-aikalajeihin. Kirjaimia, kuvia ja numeroita pyrin välttämään. Housut ovat James-merkkiset farmarit. Ilahduin 2000-luvulla suuresti, kun huomasin 1950-60-luvun kotimaisen merkin vielä olevan olemassa. Kilometrin mittaiselle automatkalle en varustaudu päällystakilla, vaan sekä liivin, että pikkutakin korvaa musta huppari. Uimahallin vaatekaapin koon tietäen kannattaa varustautua mahdollisimman niukasti. Polvihousut, joita taulukko suosittelee, voisivat aiheuttaa hämmennystä hallin henkilökunnassa ja muissa vieraissa, ainakin näin joulukuussa. Sukat olen jättänyt pois. Siirtyminen kotiovelta autoon ja perillä uimahallin on sangen lyhyt kävelysuoritus. Usein olen mennyt Reino-vapaa-ajanjalkineet jalassa, nyt kuitenkin käytin vanhoista huopikkaista leikattuja lyhytvartisia tossuja. Varsihuovasta liimasin maitoliimalla uudet pohjat ohueksi kuluneiden päälle. Maitoliima saa aikaan huopaan äärettömän tiiviin liitoksen, liimatessa kannattaa olla varovainen liiman valumisen suhteen.

Roope Dessutom kirjoitti...

Taulukossa ei näytä olevan ohjeistusta uimahousujen väristä, leikkauksesta, mallista, kuosista ja muista tyylipiirteistä. Ehkä kertoisit, millaisiin valintoihin päädyit näiden suhteen.

Anonyymi kirjoitti...

No, olen kuullut, että Amerikassa voi saada siveettömyyssyytteen, jos yleisellä uimapaikalla käyttää suomalaisittain vakiokuosisia, siis suht. ihonmyötäisiä ja pieniä simmareita. Uimashortsit ovat siellä säädyllinen asu. Täkäläisessä kylpylässä taas shortsien käyttö on kielletty, koska ne voivat hypätessä tai voimakkaassa hierovassa suihkussa valahtaa normihousuja helpommin kinttuihin tai tarttua liukumäessä kiinni johonkin aiheuttaen fyysisiä tai psyykkisiä vammoja.

Valintani on siis normaalit housut, materiaali keinokuitu, väri musta. Painopisteytän hallitoimeni edestakaiseen uintiin 25 m:n radalla ja selkää ja hartioita hierovaan suihkuun sekä poreltaisiin. Liukumäessä en ole lasketellut varmaankaan yli kahteenkymmeneen vuoteen.

kariav kirjoitti...

Edelliseen kommenttiin tuli jostakin syystä anonyymi kirjoittajaksi, kuitenkin sama kuin tämä