keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Pitäisi kieltää1. Kupillinen kahvia kaatui lattialle. Hiukan sitä levisi myös vaalean maton laitaan, suunnilleen postimerkin kokoinen tahra. Nostin maton kylpyhuoneen suihkukaappiin ja pistin veden valumaan maton päälle. Kohta tahra oli kämmenen kokoinen. Matto pilalla?

2. Harjasin hampaat.  Sähköharjan vispaus tuottaa suuhun paljon vaahtoa, ja jotenkin sitä pääsi purskahtamaan mustan t-paidan rinnukselle. Kastelin heti käden hanan alla ja pyyhin märällä kädellä tahraa pois. Ensin näytti lupaavalta mutta aamulla kuivuneessa paidassa oli tahra. Myöhemmin pistin paidan pesukoneeseen, mutta ei auttanut. Paita pilalla?

3. Imuroin lattiat. Olohuoneen ikkunaverhon helma osui vahingossa imurin suulakkeen eteen ja imeytyi letkun sisälle. Kun yritin vetää verhon irti, samalla se irtosi myös ylhäältä verhotangon muutamasta nipsuttimesta ja jäi reunasta repsottamaan. Siirsin tuolin verhon eteen noustakseni kiinnittämään verhon takaisin nipsuttimiin. En ulottunut, tuoli oli liian matala. Tarvittaisiin tikkaat. Sellaisia minulla ei ole. Mikä nyt neuvoksi?

4. Pesin kirjopyykin. En ymmärrä, mitä tapahtui.  Paidat ja muut vaatteet ovat täynnä kummallista nöyhtää ja takkua. Kaikki pilalla?

Siivouspuuhista on pelkkää harmia. Pitäisi kieltää?


4 kommenttia:

kariav kirjoitti...

Yksi sinulta puuttuu ja sen mukana kaikki...

kariav kirjoitti...

Edellinen kommenttini ei ollut mitenkään ilkeilymielessä sanottu, tulipahan vain mieleen jyväskyläläisen seppä Högmanin historiasta tutut sanat.

Äsken tämän jutun alla oli kuvalinkki, jossa oli Oiva Paloheimon siluetti. Kävin lukemassa jutun, koska tunsin siluettitaiteilijan. Hän oli perhetuttujamme kotipitäjässämme. Helsinkiin muuttaessaan jätti meille säilytykseen pianonsa, josta sitten seurasi, että oma soitin oli meille myöhemmin hankittava. Muutama vuosi sitten kävin Linnanmäellä, jossa hänen tyttärensä jatkoi siluettien leikkaamista. Tämän hetkistä tilannetta en tiedä.

Pyykkäysvihjeenä vielä: Nöyhdän estämiseksi kannattaa taskut tyhjentää setelirahoista, paperinenäliinoista ja kauppakuiteista.

nimim. kokemusta on.

Roope D kirjoitti...


Kariav, olet täsmälleen oikeassa, yksi minulta puuttuu. Nimittäin tikkaat.

Asia korjaantuu maanantaina. Alakerran ydinvoimainsinööri palaa silloin matkalta, ja hänellä on tikkaat. Saan ne lainaksi ja kiipeän kiinnittämään nipsuttimet.

Ja silloin minulta ei enää puutu mitään.

Kiitos pyykkäysvihjeestä. Tuollainen näkökulma ja kokemus ongelman poistamiseksi tuntuu aivan huomion arvoiselta. Taidanpa ensi kerralla kokeilla. Vaikutuksen näkee sitten.

Dessu

Anonyymi kirjoitti...

Ihan vihjeenä tahroille (jos saa mainostaa); Ariel, se nestemäinen.

Muuten, Marttaliitosta saa hyviä vihjeitä ja neuvoja vähän kaikkeen.

http://www.martat.fi/

//Eija