maanantai 13. joulukuuta 2010

Yksi vuosi

Dessun blogilla on tänään juhlapäivä. Se täyttää yhden kokonaisen vuoden. Sitä tässä juhlin.

Kuten tunnettua, Dessu on vähän yllytyshullu. Hänet saa ryhtymään kaikenlaisiin kummallisiin puuhiin, jos vain yllyttäjällä on kykyä puhua hänet vakuuttuneeksi. Niin tässäkin kävi.

Blogista on tullut varsin erilainen kuin alussa kuvittelin. Tästä oli tarkoitus tulla pienten, muutaman rivin pituisten kirjoitusten sarja, satunnaisten mieleenjuolahdusten ja ajankohtaisten tapahtumien ja mielipiteiden nopea kommenttipalsta.

Ei tullut.

Kuvittelin, että lisäilen kirjoituksia ehkä yhden tai korkeintaan kahden viikkovauhdilla. Sillä vauhdilla olisin päässyt korkeintaan sataan kirjoitukseen vuodessa, sillä selvää oli, että kesällä en kolmeen kuukauteen tietokoneeseen koske. Myös useita ulkomaanmatkoja oli tiedossa, eikä niidenkään aikana blogeille jää aikaa. Eikä viikonloppuisinkaan, sillä olen lähes aina menossa.

Tuli 183 tekstiä. Keskimäärin joka toinen päivä (tai siis joka toinen yö). Olen hämmästynyt, ei niin paljoa pitänyt tulla, eikä varsinkaan näin pitkiä.

Lukijoita on kertynyt runsaasti, kuten sivun reunassa alhaalla oleva laskuri kertoo. Kaiken lisäksi laskuri alkoi raksuttaa vasta huhtikuussa, kun en aikaisemmin hoksannut sitä siihen laittaa. Lukijoita on viime aikoina ollut päivässä keskimäärin 30 - 40, suuri osa aika vakituisia.

Yksi kirjoitus (ja varsinkin siihen liittyvä kuva) tuottaa lukijoita sivuilleni ylivoimaisesti eniten. Sen sivun aihe on malliesimerkki siitä edellä mainitusta Dessun yllytyshulluudesta. Hakukoneiden sanat ”alaston”, ”naisia nakuna”, ”paljas peppu” ja muut vastaavat johtavat kirjoitukseeni, joka ilmestyi 29. huhtikuuta 2010. Tunnelmaan sopivasti siis vapun aatonaattona. Erityisen usein Googlen kuvahaku näyttää johtavan toiveikkaan etsijän katsomaan tallennustani.

Vaikutelmaksi tulee kuitenkin, että hakijat eivät taida olla aivan tyytyväisiä sivuni antiin, sillä Stat Counter näyttää, että juuri kukaan heistä ei jää sivuilleni pientä hetkeä pidemmäksi aikaa. Harmittaa, jos tuotan toiveikkaalle etsijälle pettymyksen. Minun pitää kai harkita tarjontani laajentamista tälle innosta hehkuvalle ihmisjoukolle.

Alkusyksystä lisäsin You might also like -linkin. Se on osoittautunut tehokkaaksi, sillä moni lukija näyttää käyttävän sitä. En ole ehtinyt perehtyä, voiko sen valintoihin jotenkin vaikuttaa. Minusta näyttää, että se tarjoaa aina samoja sivuja luettavaksi ja unohtaa harmillisesti suurimman osan vanhoista kirjoituksista.

Kiitän lukijoita kiinnostuksesta. Erityisen suuri kiitos kommentteja esittäneille. Pahoittelen, etten läheskään aina ole ehtinyt vastata kommentteihin. Luen ne kyllä aina, mutta yleensä vasta myöhään yöllä, sillä päiväsaikaan minulla ei useinkaan ole tilaisuutta katsoa, mitä täällä blogimaailmassa tapahtuu.

6 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Kun vauva on tulosssa on kaiken maailman ajatuksia miten asiat menee. Sitten kun "arki iskee", asiat harvoin menee niin kuin on ajatellut. Näin kävi sinunkin blogille :)

Hyvä ettei tullut "pari riviä silloin tällöin" blogia, en olisi viihtynyt sivuillasi näin ahkerasti. Pahus, nyt kerroin kuinka minusta pääsee eroon :D

Nostan maljan (teekuppini) ja toivotan onnea yksi vuotiaalle, ONNEA :)

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnea hyvästä suorituksesta ja lisää pitkiä, aiheiltaan hulvattoman hauskoja postauksia !
Kohotan tuoremehuni kauniissa lasissa kirjoittajan kunniaksi !

Oma blogini ei ole, kuin muutamat kuukaudet vanhempi. Samanlailla suunnitelmat olivat minullakin ihan toiset, kuin mitä blogista nykyään voisi päätellä. Kirjoitusalueeni olen rajannut tietylle aihealueelle, mutta siitä huolimatta ei tarinat näy loppuvan.

Olen varmaan yksi niistä pika-kävijöistä, sillä malttamattomana odottelen, josko Dessu-herra olisi ehtinyt tarinaa kirjoittaa ja ellei, niin palaan apein mielin omaan blogiini odottelemaan.

"Sivummalta seuraaja"

Päiväkävelyllä kirjoitti...

Onnea 1-vuotiaalle! Tässä tapauksessa lienee vain hyvä, että suunnitelmat eivät toteutuneet ;)

Mk kirjoitti...

Onnea ja pitkää ikää!

jukka s. kirjoitti...

Saatuani Tillmannilta koordinaatit navigoin sivuillesi ja jälkikäteiskommentoin muutaman kuukauden, aikomuksena nyt päivittyä seurannassa nykyaikaan. 1-vuotislahjuksena jo kertaalleen annettu kirjavinkki. Jaana Ojala: Niinikankaan kulmalta Cafe Eloseen.

Roope D kirjoitti...

Kiitän onnitteluista, kehuista ja vinkeistä. Blogi jatkuu, mikäli satun vielä keksimään kirjoitettavia aiheita. Kohta jättäydyn kuitenkin vapaaehtoiselle joulutauolle.

Dessu