keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Urkki 110 v

Katsoin äsken Teemalta arkisto-ohjelmia Kekkosesta, nyt kun syntymästä on 110 vuotta. Mies ehti moneksi. Minäkin tapasin kaksi kertaa

 Dessu on Kekkosen ajan lapsia. Ei ole muita oikeita presidenttejä. Kekkonen hoiti asiat, miehessä oli munaa, suksi luisti ja homma sujui - uskoakseni myös rock´n roll.

Hautajaispäivänä seisoin suuren väkijoukon seassa presidentinlinnan edessä, kun hautajaissaatto pysähtyi hetkeksi. Siitä kuva.

¤ ¤ ¤ Aikakausi on nyt toinen. Kaikki muuttuu. Tuttu historianopettaja näytti kopion oppilaansa koepaperista.
Oli historian koe. Kysyttiin Kekkosen aikakautta.


” Urho Kekkonen oli Suomen presidenttinä melkein koko Jää-kauden ajan, mutta hän tuli vanhaksi ja tukka oli lähtenyt päästä. Hän suojeli Suomea itäänpäin ja katsoi uteliaasti länteenpäin mutta ei voinut mitään, vaikka oli reipas mies ja hiihti ja kävi saunassa muiden presidenttien kanssa. Jää-kausi suli pois Neuvos-liiton ja USAn väliltä aika pian kun Kekkonen oli kuollut ja ne ovat taas ystävällisissä väleissä."


3 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Lasten suusta totuus kuullaan... Minä sain pari päivää sitten tietää olevani ainakin sata vuotias ja siltä tuntui juuri sillä hetkellä :D

Kari Rydman kirjoitti...

Dessu, kun sinä ja minä olemme kuolleet, maailmasta on kadonnut valtava määrä tietoa... :(

Nimetön kirjoitti...

Hyvä kirjoitelma kaikessa lyhykäisyydessään!
Lukeudun samaan suureen lapsilaumaan, kuin Dessukin. Kuvaamassa olin myös Presidenttimme viimeistä matkaa.
Oma otokseni on miltei samasta kohtaa, kun tähtäsin siihen myös Kenraaliluutnantti Stewenin - tutuksi käyneen hahmon aamulenkiltä.
Hän oli jo tulossa, kun minä vasta menossa klo 7 aamulla!

'Sivummalta seuraaja'