Otin
riskin. Uhmasin vaaraa. En noudattanut varoitusta. Tällainen uhmapää minä olen
kun oikein villiinnyn. En piittaa mistään.
Söin
lounaalla kaksi silakkapihviä, vaikka minulla on kihti.
Kihti
on ikävä tauti, kun kohtaus iskee. Varvas kipeänä ei kävely käy. Siinä on täysi
tuska, että onnistuu vessakäynnit ja muut kodin kulkemiset hoitamaan. Se ei
paljon lohduta, että kulttuurihistoria määrittelee kihdin kuninkaallisten,
aristokraattien ja nerojen taudiksi. – Enhän minä mikään kuninkaallinen tai aristokraatti
ole.
Kiellettyjä
ruokia ovat mm. silakka ja muikku (erityisesti niiden nahka), rapu, simpukka,
palkokasvit, sisäelimet ja olut. Minä olen näitä vältellyt viitisen vuotta.
Kohtauksia ei ole tullut. Lisäksi olen koko ajan syönyt lääkärin määräämää
Apurin-nimistä lääkettä.
Nyt
tein poikkeuksen. Tosin silakkapihvit näyttivät olevan nahattomia. Pelko silti pyörii
päässä. Jos huonosti käy, en voi tavalliseen tapaani syyttää ketään toista.
Kaksi
päivää on nyt kulunut varpaita tarkasti havainnoiden. Ei ongelmaa. Lupaavalta
näyttää, mutta vielä en huokaise helpotuksesta.
Kala
on iso osa ruokavaliotani. Norjanlohesta luovuin, kun sen kasvatusoloista tuli
huonoja uutisia. Siirryin kotimaiseen kirjoloheen. Tänään Ylen MOT-ohjelmassa
tuli siitäkin ikäviä paljastuksia. Mitenkähän nyt olisi viisasta toimia, nyt on
miettimisen paikka.
(Suomen kansan suuri satukirja)Katselin
ihmisten inhokkiruokalistaa. Kaikkia olen syönyt, paitsi lipeäkalaa en muista
koskaan osuneen kohdalle. Ruotsalainen surströmming (hapansilakka) on ainoa ruoka, jota en suuhuni onnistunut ottamaan, vaikka kohteliaasti tarjottiin. Kummallista, että niin herkullisesta kalasta kuin silakka saa niin pahanhajuista.
Nykyisin välttelen liha-, maksa- ja veriruokia. Jos
joskus vielä osuisin Tampereen Tammelantorille, ostaisin kyllä mustaamakkaraa.
Siihen ruokaan & paikkaan liittyy nuoruuden nostalgiamuistoja, ja niitä
minä olen perso pitämään hengissä.