perjantai 25. kesäkuuta 2021

Ei herkkua

Ei ole helle herkkua, vaikka muuta väitetään. Tätäkö odotimme koko pitkän talven? Nytkö muka olemme onnellisia, kun mittarissa on 32°?

Minulle tämä on yhtä tuskaa. Makaan päivät reporankana varjossa ja propelli puhaltaa vieressä tuulta päälleni. Kylmässä suihkussa tai uimassa pitää käydä vähän väliä. Ruoka ei maita, töitä ei jaksa tehdä. Rikkaruohot kasvimaalla viettävät juhlaa.

Kyllä niin on, että onni on marraskuun hämäränhyssy,  tihkusade ja vilpoinen ilmanala! Tämä on vankkumaton kantani tähän ikuiseen kiistakysymykseen. Vastakkaista näkemystä voisi ehkä perustella sillä, että marraskuussa ei ole kukkia, nyt on. Eivätkä yölinnut karju puissa eivätkä lepakot suhaa  taivaalla niin kuin nyt.


Huomenna on juhannusaatto. Vuosikymmenien perinne rikkoutuu, en nimittäin käristä juhannusmakkaraa. Tämä johtuu perinteisen juhannusvieraan vaihtumisesta. Vuoden ainoan makkaran nauttiminen siirtyy elokuulle. Huomisen vieraan kanssa pysytään tiukasti terveellisistä pöydän antimissa. Viinikin on luomua.

Kauniin kesärunon ja kukkakuvan myötä toivotan lukijoille riemullista mittumaaria. Yritetään selvitä helteestä vähin vaurioin!



5 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Kiitos tunnelmapalasta, Hyvää Juhannusta!

Lauri kirjoitti...

Kiitos, Hyvää Juhannusta.

Anonyymi kirjoitti...

Kesä meni menojaan, mutta aina voi fiilistellä Kesäyötä kun Maija Hapuoja sen niin ihanasti tulkitsee.

Terv. Räkättirastas Pahanilmanlintu

https://www.youtube.com/watch?v=ofXHdC9UmEs

Dessu kirjoitti...

Suosikkikommentojani on pitkästä aikaa palannut! Ja toi aivan hurmaavan linkin. Iso kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kiitoksesta; puffaan aina tuota levyä (ja muutamaa muuta) kun sattuu mojova tilaisuus. Aivan mahtava bändikin siinä Maijan kanssa musisoi. Hyviä kesäfiiliksiä vain sinne Töölöön.

Terv. Räkättirastas