torstai 14. helmikuuta 2019

Keino pysyä onnellisena


Katsottiin Lars von Trierin elokuva Nymfomaani (2013). Se on aika epämukavaa katsottavaa, kuten dogma-lajityyppi aina. Epämukava on kuitenkin eri asia kuin huono.

Kyllä se meissä jälkeenpäin keskustelua herätti. Elokuvan pääteemasta ei kuitenkaan sanottu mitään. Nopeasti ohi vilahtanut sivuseikka kiinnosti sitäkin enemmän.

Elokuvan mukaan ihmiset voidaan jakaa kahteen ryhmään. 1) Ne jotka aloittavat työt helpoimmasta ja säästävät vaikeimmat myöhemmäksi. 2) Ne jotka aloittavat vaikeimmasta ja etenevät kohti helpompaa.

Elokuvan päähenkilö Seligman, (´onnellinen´ - Stellan Skarsgård) antoi esimerkin. Kumman käden kynnet leikkaat ensin? Oikeakätinen aloittaa vasemman käden kynsistä. On kepeämpi aloittaa helpommasta ja säästää vaikeampi käsi myöhemmäksi. Sellainen ihminen on onnellisempi (ryhmä 1)


Kyllä, näin minäkin teen. Näin me kaikki teemme, yksimielisyys vallitsi. Kerroimme useita esimerkkejä. Hankalat hommat voi jättää viimeiseksi. Ne tulevat sitten kun tulevat, jos tulevat. Elämä pysyy kevyenä kuin perhosella kesäpäivä.
2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Voi ei, olenkin aina epäillyt että teen jotakin totaalisen väärin elämässäni kun en ole kovin onnellinen. Sain sille nyt selityksen.
T. nimim. Oikeakätinen aina oikean käden kynnet ensiksi leikkaava

Roope Dessutom kirjoitti...

Niin, helpolla kannattaa itsensä päästää, jos valita voi. Hankalat hommat myöhemmin, kaikkein kamalimmat muiden tehtäväksi. Kynsien leikkaus väärällä kädellä on aika siedettävä vaiva verrattuna ns. paskaduuneihin. Ne erottelevat - onnellisuuden korkein aste näyttää sijaitsevan veroparatiisissa.