torstai 29. lokakuuta 2015

PoliisiasemallaPasilan poliisiasemalla minulta otettiin sormenjäljet.

Se oli pelottavaa, vaikka konstaapeli yritti kyllä olla kohteliaan ystävällinen. Tilanne oli kuitenkin minulle outo, olin ensikertalainen, ikinä ennen en ole joutunut tällaiseen. Tuli tunne, että tästä pitää päästä karkuun. Tajusin kuitenkin, että viisainta on pysyä rauhallisena, tai ainakin yrittää näyttää rauhalliselta. Muuten menee homma mönkään.

Onnistuihan se kun oikein yritin. Ehkä konstaapelille tuli vaikutelma, että tämä mies taitaa olla tottunut tällaiseen.

Passini oli mennyt vanhaksi. Uuteen piti mennä antamaan sormenjäljet. Valokuvassakin olin käynyt, ja kuva on kamalin, mikä minusta on koskaan otettu. Yleensä minä onnistun hyvin valokuvissa. Osaan kuulemma poseerata. Nyt kuitenkin näytin kuvassa lähinnä epäsosiaaliselta syrjäytyneeltä rikolliselta. Ei ihme, että piti antaa sormenjäljet.

Uusi passi lähetetään R-kioskille. Ei tarvitse enää mennä uudestaan poliisiasemalle.

R-kioskit ovat näköjään monipuolistamassa palvelujaan. Ei ole kauan siitä, kun vitsinä vaadittiin, että keskiolut R-kioskiin. Silloin se tuntui mahdottomalta uudistukselta. Uskokaa minua, kohta siellä myydään käsiaseita, Amerikan malliin. Ja hoidetaan autojen katsastus. Ja myydään reseptilääkkeitä.
5 kommenttia:

kariav kirjoitti...

Painiskelen itse juuri saman ongelman parissa.
Tarkemmat tiedot löytyvät täältä

Kari Rydman kirjoitti...

Tein viimeisen ulkomaanmatkani kolme vuotta sitten. Canterburyssä oli sävellyskonsertti. Ihana paikka, menisin uudestaan, ellei...Nyt lohduttaudun Wilhelm Buschin kuvalla herrasmiehestä joka tiirailee kaukoputkella maisemaa, ja sen alla olevalla maksiimilla: "Schön ist es anderswo - und hier bin ich sowieso"...

kariav kirjoitti...

Ärrällehän ne minunkin uuden passin uhkasivat (savol. ilm = lupasivat) lähettää. Kyllä se muuten oli A-olut, jota R-kioskiin toivoteltiin. Siltä osin on vielä asia täyttymystä vailla.

Joitakin vuosia sitten täällä kävi esiintymismatkalla joukko kuwaitilaisia nuorukaisia, varakkaan oloisia, ennen näkemättömiä pieniä videokameroita ja muuta vastaavaa oli varusteinaan - mukavia ja eloisia poikia. R-kioskin lehtihyllyn ylärivi jähmetti koko joukon hiljaiseen tuijotukseen, vaikka siellä ei keskiolutta ollutkaan.

Roope Dessutom kirjoitti...

Muistanko nyt ihan väärin? Minusta se oli keppana, mitä ärrälle mielenosoituksissa vaadittiin. Se oli joskus 70-luvun alkupuolella ellei peräti heti keskioluen vapautumisen jälkeen.

Ärrän ylähyllylle ei näin varttuneessa iässä parane kurkistella. Voisi niska nyrjähtää ja jäädä pysyvästi jumiin siihen suuntaan.

Passia hakiessa tuli kyllä mieleen, että voisin olla ilmankin. En ole aikeissa matkustaa mihinkään. Olen reissannut ihan tarpeeksi. Virkauran loputtua tunnen tyytyväisyyttä siitä, ettei tarvitse lähteä mihinkään. Olen kotona / mökillä viihtyvää sorttia.

Dessu

kariav kirjoitti...

Juu, kyllä sinä olet oikeassa. Keppanaa vaativat Mato Valtonen, Uusi Laulu ja Pahkasika ainakin.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/08/25/keskikaljaa-vaadittiin-r-kioskeihin-ja-takaisin-alkoon

Olisiko tullut mieleeni mietelauseesta:

Kenellä on A: olutta,
sillä on B: ystäviä.