maanantai 22. maaliskuuta 2010

Reissussa rähjääntyy

Dessutom ilmoittautuu palanneeksi reissusta kotiin Töölöntorin kulmalle. Reissussa tunnetusti rähjääntyy, tällä kerralla niin kävi epätavallisen voimallisesti.

Syynä ei kuitenkaan ollut ylenmääräinen päihdyttävien juomien nautiskelu vaan flunssa, jonka alkuoireet olivat havaittavissa jo viikko siten. Mainitsin blogissani ”Tärkeintä on touhu” (15.3.) saaneeni nuhan tuliaiseksi Raaseporin seminaarin yösaunan lumihankiperformanssista.

Ystävälliset lukijat ohjeistivat nuhan torjuntaa perinteisillä menetelmillä: villasukkaa, viinimarjamehua, hunajaa ja vaikka mitä olisi pitänyt ottaa avuksi. Minä hölmö en ottanut mitään kun luulin, että pieni nuha menee itsestään ohi.

Ei mennyt.

Jyväskylän reissulla olin aluksi aivan kunnossa, ja pariskunta saatiin asianmukaisesti vihityksi. Siviilivihkimiseen ei mainittavia seremonioita liity, toimitus oli karun asiallinen. Sen jälkeen kokoonnuimme pienellä porukalla paikalliseen paremman tason ravitsemusliikkeeseen päivälliselle. Sen jälkeen seurueen väki hajaantui omille teilleen.

Dessutom hajaantui muutaman nuoruusvuosiensa kaverin kanssa kahden kapakan kierrokselle. Yliopiston portilla sijaitsevat Ruthin ja Sohvin ravintolat olivat aikoinaan Dessutomin kantapaikkoja. Eivät valitettavasti ole enää samanlaisia kulttuurikapakoita, kaupallisuus on vaatinut linjanmuutoksen, huonoon suuntaan. Niin näyttää käyvän kaikkialla.

Yökortteeri oli sovittu vanhan luokkatoverin luokse. Sunnuntaina aamulla flunssa alkoi yltyä. Junamatka Helsinkiin oli epämiellyttävä, mutta syy ei tällä kerralla ollut VR:n, sillä aikataulu piti. Kotiin päästyäni oli jo kuumetta ja otin Buranaa. Muutaman tunnin nukkuminen helpotti oloa. Villasukat löytyivät, viinimarjamehua ei.

Soitin Vuoronvarausliiton päivystykseen ja ilmoittauduin sairaaksi ainakin kolmeksi päiväksi. Huomisen aion viettää sängyssä peiton alla, paitsi että jossain vaiheessa yritän jaksaa mennä Töölöntorin Alkoon ostamaan rommia. Kuuma rommitoti on paras tuntemani rohto tähän tautiin.

6 kommenttia:

kariav kirjoitti...

Lienenkö sulle kaljaa kantanut Sohvilla eräänä kesänä Felixin silmälläpidon alla?

Roope D kirjoitti...

Olivatkohan kyseessä kesät 1970 tai 71? Niinä kesinä olen käyttänyt Sohvin krouvin palveluja kohtalaisen usein. Erityisesti Kesän Kulttuuripäivien aikoihin, jolloin luuhasin paljon yliopistolla.

Aikaisempina kesinä ikä ei riittänyt Sohvin ovikontrollissa, myöhempinä kesinä olen vaikuttanut enemmänkin Wanhan kuppilan terassilla Helsingissä.

kariav kirjoitti...

Muisti katkeilee pätkittäin, mutta taisi olla vuosi 1971. Miestarjoilijoilla oli asusteena mustat housut ja sininen vähän ripaskatyylinen pystykauluspaita.

Roope D kirjoitti...

Muisti ei oikein ulotu tarjoilijoiden pukuihin... Todennäköisesti kuitenkin olemme olleet liikesuhteessa, jos vuosiluku (1971) on oikea

Asiakas oli tällainen: pitkä vaalehko tukka, otsapanta, risuparta, pyöreät rillit kuin Lennonilla; mukana hippihelyihin ja -hörhöihin pukeutunut tyttöystävä, jolla huomattavan lyhyt hame. Joivat aina Lapin Kultaa...

kariav kirjoitti...

Aikanaan, kun Markus Kajo piti syväluotaavia esitelmätuokioitaan televisiossa, hän kerran kysyi katsojilta, oliko heidän joukossaan entisiä hippieitä ja pyysi ilmoittautumaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ehdin aikoinaan lyhyen mutta muistoihin jääneen yliopisto-opiskeluni aikana tutustumaan siihen vanhaan Sohviin. Kyllä, siinä oli enemmän särmää kuin tässä nykyisessä.