perjantai 19. helmikuuta 2021

Mokailuja

Nettikaupan lähettifirma mokasi. Toi ovelle väärän ruokakassin. Nyt on jääkaappi aika huonossa hapessa.

 


Sattuuhan sitä mokia itse kullekin. Minullekin, vaikka ei uskoisi. Yritin muistella, mikä on ollut pahin mokani. Se oli ehkä eräs virkamatkalle lähtö. Olin lähdössä seminaariin Müncheniin. Saavuin kyllä lentokentälle oikeaan kellonaikaan ja päivän numerokin oli oikea. Ainoastaan kuukausi oli väärin. Se ei ollutkaan syyskuu vaan lokakuu.

Minä pääsin siis korjaamaan mokani mutta tämä ruokalähetti ei päässyt. Minun tilaukseni oli mennyt ties mihin, eikä sitä lähdetty etsimään. Sain pitää väärän kassin ilmaiseksi. Kadonnut tilaukseni pitää tilata uudestaan ja se on valmiiksi maksettu, mutta kuljetus onnistuu vasta ensi viikon alussa.

Olisi tietysti ollut mahdollista, että siinä väärässä kassissa olisi ollut käyttökelpoista ruokaa, mutta eipä vaan. Siellä oli piimää, maksalaatikkoa, lenkkimakkaraa, meetwurstia, jauhelihaa ja monenlaisia makeisia. Ja jumittuneita nutturoita.

Miten voikin! Tällainen kranttu nirppanokka kuin minä ei koske tuollaisiin. Pilaantuneet maitotuotteet eivät ole kelvanneet koskaan, ja näistä muista olen luopunut myöhemmin. Jauheliha olisi mahdollisuuksien rajoissa, mutta ei kaikkein rasvaisin sikanauta.

Soitin naapurissa asuvalle iäkkäälle karjalaismummolle, että kelpaisiko hänelle. Kyllä kelpasi, hyvin iloiselta näytti, kun ovelle vein. Olisi kutsunut kahville, mutta se siirrettiin pandemian jälkeiseen aikaan.

Mietin, miten tuntematon vastaanottaja suhtautui tarkastellessaan ilmaiseksi saamiaan minun tilaamiani ruokia. Lohta, kuhaa, broilerisuikaleita, jääsalaattia, porkkanoita, sipulia, valkosipulia, tomaattia, mandariineja, selleriä, paprikaa, raejuustoa, pakastemustikoita, ruis- ja kauraleipää, pitaleipää, paseerattuja tomaatteja, tomaattimurskaa, tomaattikeittoa, oliiveja, oliiviöljyä, fetajuustoa, mozzarellaa, viininlehtikääryleitä, Varmaankin ärtyi kovasti turhuuksista?

Tarkkaavainen lukija jäi ehkä ihmettelemään yhtä minulle tulleen ruokakassin tavaran nimeä. Sille selitys.

Eräs ruotsinkielinen Fb-kaverini kirjoitti päivityksessään kuvan kanssa syöneensä laskiaispullan (ruotsiksi fastlagsbulle). Automaattisen kääntäjäkoneen mukaan tämä näyttää olevan suomeksi "jumittunut nuttura".

Kovia mokailemaan nämä netin kääntäjäkoneet. Tämän mokan logiikka jää minulta ymmärtämättä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nauroin (sisäisesti) kahdesti: no tuolle jumittuneelle nutturalle, ja sitten kyllä itse asiallekin eli ruokaostosten vaihtumiselle. No se virhe sinänsä ei kai ole niin ennenkuulumaton, mutta kun luettelet ostokset, tilanne on kyllä kuin suoraan jostakin komediasta. Ei edes elokuvakäsikirjoittaja olisi keksinyt parempia (vastakkaisia) sisältöjä vaihtuneille ruokakasseille. Toivon että sinun kassisi saanut ei vie sitä naapurille vaan ainakin kokeilee kaikkea, mutta onkohan turha toivo. Näen hänet jo soittamassa jonkun ovikelloa ja kysymässä että kelpaisivatko sulle nämä mitähän nämä nyt on - ja sivistynyt naapuri tietenkin vastaisi että ai viininlehtikääryleetkö? Joo, totta kai!

Roope D kirjoitti...

Nyt tätyy täydentää kertomalla lieventävä asianhaara, sillä molemmissa kasseissa oli yksi yhteeinen tavara: tuubi Turun sinappia.

Anonyymi kirjoitti...

Minunkin kassissani olisi ollut Turun Sinappia (punaista). Ja ehkä rosvopaistia, jonka kanssa sinappia syödä. Joskus ostan kyllä ihan vain nakkejakin tai kabanossia tms. vain sen takia, että saa sinappia syödä. Siis se sinappi on siinä tärkeämpi ja makkara toissijainen.

Terv. Räkättirastas Pahanilmanlintu

Roope D kirjoitti...

Kyllä, juuri näin. Tuo sinappi sopii vaikka mihin. Makkaraa välttelen, mutta tilalle olen löytänyt pippurikalkkunan (Saarioinen) ja yllättävän hyvän broilerinakin (firmaa en muista eikä jääkapissa nyt ole.) Sorry, mainoksia myös välttelen, mutta menköön nyt, tässä kontekstissa.