lauantai 17. lokakuuta 2020

Sen vanhana oppii

Äskettäin tuli tilanne, jossa perinteen mukaisesti piti tanssia julkisesti. Se aiheutti etukäteispaineita, sillä tanssi on minulta jäänyt vähälle harjoitukselle sen jälkeen kun twist meni muodista.

Nyt piti tanssia oikein paritanssia yleisön katseiden kohteena. Onneksi tiesin varautua jo kuukausia etukäteen. Ymmärsin pyytää osaavaa yksityisopetusta. Opettaja ymmärsi syvällisesti stressaavan tilanteeni, ja taitavana pedagogina hän eteni kärsivällisesti odottamatta liikoja.

Vanhoina hyvinä aikoina kaltaiseni rokkijätkät eivät tanssineet valsseja, tangoja ja sen sellaisia (paitsi erään E:n kanssa Vehkakosken tai Hartun tai Rönnin rantalavoilla kesäisin, mutta E:n kanssa se oli aina hidasta, hyvin hidasta. Ei siinä paljon askelkuvioita opittu.)

Yksityisopetuksesta huolimatta pelotti, mutta karkuun ei päässyt eikä humalaan voinut juoda. Kasvomaski hieman helpotti, sillä punotus pysyi piilossa.

Hyvin se kuitenkin sujui. En tallannut kenenkään varpaille enkä edes morsiamen laahukselle. Videotallennukselta olen tarkalla katseella tutkinut suoritustani ja kelvolliseksi havainnut. Tallennukselta on lisäksi herännyt epäilyjä, että paikalla oli muitakin entisiä rokkijätkiä. Miten lie sulhanenkin - -

*   *   *

Ihan aasinsillan käyttökelpoisuutta osoittaen liitän loppuun vanhan mestarin Nils Ferlinin valssirunon (1930 - suom. Leena Krohn). Se ei mitenkään muuten kuin tanssin nimen osalta liity edellä kuvattuun juhlaan, mutta hieman ehkä siihen ilmapiiriin E:n kanssa siellä entisillä rantalavoilla.

(Kuva:   Beryl Cook)

 
Ei kommentteja: