keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Hyödyllistä puuhaa jouluksi 2

 
 

Eilinen ohjeistus lystikkäiden jouluisten seuraleikkien pariin saavutti suuren yleisön. Stat counterista näen, että pari sataa kiinnostunutta on käynyt tutustumassa niihin. Kyllä nyt monessa torpassa heitetään harakkaa pitkien pyhien virkistykseksi.  

Kommenteissa vanha blogiystäväni kariav suorastaan kertoi kokeilleensa harakan heittoa (ja ilmeisesti myös ehjin nahoin selvinneensä). Toinen blogiystäväni Sari oli sen sijaan vähän epäilevä: kuinkahan moinen onnistuu täysin vatsoin. En osaa sanoa, en ole kokeillut.  

Nyt tulee uusia hyödyllisiä ohjeita joulun viettoon, tällä kerralla askartelua.  

Kaikilla blogin lukijoilla on varmaankin joulukuusi, joko torilta ostettu tai metsästä kähvelletty. Siihen tarvitaan koristeita - olisihan se vähän outo ilman. Latvaan tähti, oksille renksuja.  

Kaupoissa kyllä myydään monenlaisia koristeita, mutta ne ovat enimmäkseen kimaltelevaa glitteriä ja tingeltangelia. Sellainen sopii ehkä amerikkalaiseen jouluun, mutta uskon, etteivät blogini lukijat sellaisesta innostu. Uskon, että heillä on pohjoisen Euroopan perinnetietoisuutta, joka ei sorru kaupallisiin kotkotuksiin. Heitä varten liitän tähän askarteluohjeita, joilla kotitorpan jouluun saa aidompaa tunnelmaa.  

Ohjeet ovat peräisin divarista löytyneestä kirjasta Sata askartelutehtävää - WSOY 1953.
 

 

2 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Kaunis kiitos sanoistasi, blogiystävä kuulostaa mukavalle.

Joulukuusi on ollut olohuonetta kaunistamassa sitten itsenäisyyspäivän. Perinne on, kuusen tulo ja piparin leivonta päivä on 6.12.
Kuusessa on eri värisiä palloja, nyplättyjä tähtiä ja lasinen balettitanssija. Tyttäreni harrastus näkyy myös kuusessa.

Askartelu jutut ovat lähellä sydäntäni. Askartelen kaikki lähettämät korttini itse, joulu, pääsiäinen, syntymäpäivä, kutsut, surun valittelut, kaste jne jne. Yleensä joulukuussa en tee kortteja, tämän vuoden kortit sain valmiiksi lokakuussa. Mutta... On yksi asia jota teen vuoden ympäri, missä vaan milloin vaan, villasukkia. Iso kiitos ihanista vanhoista vihjeistä, otan ne talteen koneelle. Kunhan joulu kiireet tästä rauhottuu niin kokeilen vuoden 1953 joulukoristeita. Eihän sitä tiedä, jos vaikka tekisin niitä kortteihin ensi jouluksi...

Haluan nyt jo toivottaa sinulle ihanaa joulun aikaa ja onnea vuodella 13. Ja lähetän toivotuksen halauksen kera.

Roope Dessutom kirjoitti...

Kiitän toivotuksesta. Sitä samaa itsellesi.
Dessu