Järjestys on muuttunut – toivottavasti ei pysyvästi.
Vakiintunut käytäntöni oli lukea aamukahvin kanssa sanomalehdet, siis paperille painetut HS ja Hbl. Se oli hyvältä tuntunut hidas tapa herätä uuteen päivään.
Nyt on toinen järjestys. Aamua ei voi aloittaa lukemalla monta tuntia vanhat paperilehdet. Ensin pitää avata tietokone ja katsoa, kuuluuko Amerikasta kummempia.
Kyllä, kummempia kuuluu.
Se ei ole hyvältä tuntuva hidas tapa herätä uuteen päivään. Sen jälkeen eilispäivän uutisia kertovat sanomalehdet jäävät vähemmälle huomiolle.
Eilen julistettiin korkeat tullit muiden maiden tuotteille. Tänään tullit väliaikaisesti peruttiin. Ei kuitenkaan Kiinalta. Onkohan tuokaan nyt tarkasti harkittu? Voivat käydä muutamat tuotteet niin kalliiksi, ettei niitä osta kukaan.
Meno on melkoista. Jos joku kirjailija sepittäisi tällaista, kirja jäisi takuulla kustantamatta liian epäuskottavana. Jotain tolkkua pitäisi satiirissakin säilyttää.
Suomen kaltaisesta sekulaarisesta maasta katsottuna eniten ihmetystä herättää kristillis-konservatiivisen väestön innokas kannatus sankarilleen. On vaikea ymmärtää, mitä kristillisiä arvoja he tässä ovat näkevinään. (Haluan korostaa, että en tarkoita, että kaikkia kristittyjä pitäisi syyllistää kiihkoilevien aateveljiensä valinnoista – yhtä vähän kuin kaikkia muslimeja kiihkoilevien poliittisten islamistien teoista). - Aina on niitä, jotka aatteestaan sokaistuvat.
Lakki on näkyvä tapa julistaa vaikkapa aatettaan. Minulla niitä on monenlaisia – ihan piruuttaankin hankittuja. Viesti voi olla väärä. Längelmäveden kesäkodissani minulla oli vuosikymmeniä käytössä alakuvassa näkyvä lakki, kunnes sen hikinauha alkoi homehtua. Lakista saattoi saada käsityksen, että olisin aatteellisia Maalaisliiton miehiä, mutta voin vilpittömästi vakuuttaa, että en ole.
2 kommenttia:
A) Voisi tietysti kysyä, miksi niin pikaisesti kielsit ennakkoepäilykset maalaisliittolaisuudestasi... Samahan se on mikä -suus sinulla on, kunhan olet kunnon ihminen! :-) B) Neljä vuotta tällaista hulluutta maailmassa, muun hullutuksen lisäksi. Ei tunnu mahdolliselta. Toimittajat odottavat hellittämättä milloin saavat kokosivun otsikoita. Tai sitten ei kohta ole otsikoita ja toimittajia lainkaan. C) Eduskuntakeskusteluita ja vaalikeskusteluja en jaksa katsoa, niistä on tullut kaikkea muuta kuin sivistynyttä ja kunniallista toimintaa. Vanhanaikaisesti sanottuna hollituvan meininkiä. Joku toimittajakin ehti pilkata Adlercreutzia paroniksi, kun tämä pyrki puhumaan säällisellä tavalla. Yrittäisipä joku muukin, voisi saada arvovaltaa ihmisten keskuudessa. D) Kaksipuoluejärjestelmä on sielunvihollisen keksintö. Yhden ihmisen saneluvalta on diktatuuria ja pitkän päälle tehotonta, paitsi jos pyrkii hävittämään jotain.
A) Kyllä maalaisliittolaisuus - ja sen epäilykin - olisi ollut kunnollisuudesta riippumatta vakava mainehaitta minun kulttuurikuplassani (ei kuitenkaan koske maalaisliittotaustaista kekkoslaisuutta) B) Neljä vuotta?? Aikamoista optimismia olettaa, että neljän vuoden kuluttua pidettäisiin jonkinlaiset vaalit. Eiköhän valinta silloin hoideta näppärämmin ihan vaan oman porukan kesken. C) Samaa mieltä. Luulen tunnistavani muutoskohdan vuoden 2011 vaaleihin, kun tuli se iso j... Toisaalta arvelen tunnistavani muutosta (lievempi) samaan suuntaan jopa omassa ilmaisussani. D) Yksipuoluejärjestelmä on vielä sielunvihollisempi. Kaksipuoluejärjestelmän kamaluuden olen havainnut kasvaneen vasta viime vuosina. Ihanne lienee jossakin alle 10 puolueen paikkeilla. Puolueiden lukumäärän lisääntyminen siitä ei saa kannatustani. Tämän totesin taas, kun tiistaina katsoin hetken pienpuoluetenttiä.
Lähetä kommentti