tiistai 20. huhtikuuta 2021

Iloinen vai surullinen?

Utelias kun olen, kävin katsomassa, joko kaupungilla on elämää. Tänään kun oli rajoitusten ensimmäinen  - toki hyvin varovainen - purkamispäivä. Tästä kuulemma alkaa vapaus, vähän kuin vankilasta vapautumisen ensimmäinen epävirallinen kokeilupäivä.


Ei minulla silti ollut aikomusta mihinkään sisälle mennä. Kunhan vähän kiertelen ja kadulta kurkistelen nähdäkseni, eletäänkö sisätiloissa säädyllisesti vai uhkaako pikapaluu entisiin rajoituksiin. Toisaalta minulla oli kyllä houkutus löytää jostakin yökerho, joka suljetaan määräysten mukaan klo 18. Sellainen innovaatio voisi olla minun makuuni.

Toukokuussa 1945 sodan loppumista juhlittiin järjestämällä tanssit rautatientorilla (kuva: Sanomien arkisto). Tori tuli täyteen juhlamielistä kansaa. Voisikohan nytkin tulla jonkinlainen kansalaisjuhla - sitten kun epidemia on ohi ja laumasuoja tulevasti saavutettu?


Tänään ei kuitenkaan ollut näkyvissä juhlamieltä. Kaikki oli hiljaista ja innotonta, Töölöntoria myöten. Vähän tuntui kuin vanhan kunnon Stadin Arskan haamu leijailisi kaupungin yllä. Ei vielä tiennyt, onko kevät iloinen vai surullinen.


 

 

2 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Ei taida tulla selkeää rajakohtaa, jolloin voisi juhlia paluuta "rauhanaikaan". Virus on semmoinen epeli, ettei sen kanssa voi neuvotella.
Hyvä kuitenkin, että se näyttää hiipivän sivuun edes kesän ajaksi.

Minä uskaltauduin viikonloppuna jo reissaamaan halki Suomen idästä länteen ja perillä Turussa halailin pojan kuusihenkisen perheen moneen kertaan ja toisella pysähdyksellä Huittisissa vielä kaksi siskoani. Toistaiseksi ollaan kaikki terveitä.

Olis kyllä hauska, että kun tartunnat on saatu lähelle nollaa (eikös viime kesänä ollut pari nollapäivää?), niin voisi vähän juhliakin ulkotapahtumina kaupungeissa. Juhlia ei ole koskaan liikaa ja nyt niitä on jäänyt väliin useampia, omat seitsenkymppisetkin - nyyh, mutta ilmeisesti ajatus juhlista on voimassa edelleen ja toteutetaan joskus tulevaisuudessa.

Roope D kirjoitti...

Kumma kyllä, minä - periaatteellinen pessimisti - luulen, että kyllä "juhlan aika" vielä tämän vuoden loppupuolella tulee. Kesäksi ei ehdi. No, meidän huushollimme siirtyy kesäksi maalle turvaan täältä virusten pesästä, joten huoli helpottuu. Kakkosroksotukset pitää kyllä käydä saamassa kesäkuussa.