keskiviikko 18. syyskuuta 2019

Vieläkin harmittaa


Vanha kalenterini kertoo, että tänään on kulunut tasan 45 vuotta siitä kun hävisin. Vieläkin harmittaa.

Tämä kai todistaa lopullisesti, että olen sittenkin kilpaorientoitunut luonne, vaikka muuta yritän esittää. Olenko siis valehtelija, teeskentelijä, hyveposeeraaja?

Vai onko niin, että kilpailemisvietin puute on valikoiva? En kilpaile urheilussa, niin kuin luontevinta olisi. Mutta annas olla kun osuu leipälajini kirjallisuus. Silloin häviö kismittää niin, että sen muistaa vuosikymmenien jälkeenkin. Olen minä ainakin pitkävihainen.

Kilpa-areena oli kapakka Dublinissa. Lajina oli tietokilpailu, jonka kysymykset käsittelivät irlantilaista kirjallisuutta. Pärjäsin alkuerissä hyvin, selviydyin loppukilpailuun.

Sitten tuli se kohtalokas kysymys:  Mitä urheilulajia Oscar Wilde harrasti?

Ei aavistustakaan. Harrastiko se oikeasti urheilua? Vai onko tässä kompa? Ensin ajattelin vastata, että korttipeliä, pokeria, mutta sitten ajattelin, että voisi se olla vaikkapa miekkailu. Tai jousiammunta. Tämän kirjoitin vastauslappuun.

Väärin meni. Oikea vastaus oli nyrkkeily. Yllättävää, ennemmin uskoin vaikkapa lordi Byronin nyrkkeilevän, Wilden imagoon se ei mitenkään mahtunut.

Amerikkalainen opiskelijatyttö tiesi. Hän voitti T-paidan. Aika ruman, en olisi sitä halunnutkaan, joten onneksi ei voittanut. Näin ajattelin silloin heti tuoreeltaan. Minä sain korttisarjan, jossa oli kuvia irlantilaisista kirjailijoista. Onneksi sentään tutustuin siihen tyttöön kisan jälkeen.


4 kommenttia:

Simon Durochefort kirjoitti...

Erittäin vakava lainatarjous

Hei
Olen Simon Durochefort, myönnän lainoja jokaiselle tietylle henkilölle, yritykselle ja yhdistykselle erottamatta rodusta ja maanosasta innokkaasti seuraavien perusteiden mukaisesti:
Summan valinta: 5 000 - 20 000 000 €.
Takaisinmaksuaika: 1 - 20 vuotta.
Palautus on 3 tyyppiä: kuukausittain, vuosittain tai yhden kerran.
Vuotuinen korko: 3% lainan määrästä.

Sähköposti: simondurochefort@gmail.com

Roope D kirjoitti...

Kiitos vaan mutta minulla on jo laina. Halvempi!

Oscari kirjoitti...

Arvoisa Blogisti, itse olen myös salakilpailunhaluinen, sen myönnän. Demokraatti-lehdessö on kirjavisa niminen tietämyskilpailu, jossa jonkun teoksen lyhyen referaatin kautta pitää tunnistaa tekijä ja ko. teos. Ihailen joidenkin uskomatonta tietoa, jollaiseen en itse kykene.

Osallistun aina kun tiedän ja kevään koittaessa on tullu pieni ostoskortti tai kija. Ei voittajalle vaan jollekulle asian tienäneelle.

Kannataa katsastaa ja tuosta löytyy edellinen ratkaisu ja uusi kisa, jonka vastausaika päättyy vsata 27. syyskuuta:
https://demokraatti.fi/kirjavisa-epatodellisen-maaginen-kehityskertomus

Roope D kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Täytyypä tutustua, kuulostaa kiinnostavalta.