sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Kaikenlaisia harmejaOstin uudet kengät. Kaupan sovituksessa ne tuntuivat mukavilta, mutta pessimismiin taipuvaisena luonteena ounastelen harmeja. Niin kuin yleensä aina ennenkin uusien kenkien kanssa.

Uusilla kengillä on taipumus tuottaa rakkoja tai hiertymiä jalkoihin. Useimmiten se tulee akillesjänteen kohdalle tai pikkuvarpaan ulkoreunaan. Minun jalkani on leveää maatiaismallia, niin kuin suomalaisella kuuluu ollakin. Italialaistyyppiset kapeat kengät eivät sovi ollenkaan. Tämän totuuden jouduin tunnustamaan jo 60-luvun alussa, kun piti kiiltävillä ja suippokärkisillä kengillä yrittää päästä tyttöjen suosioon. En päässyt, mutta rakkoja tuli.

Perinnetietoisena miehenä luin vanhoja kansanviisauksia, miten uusien kenkien aiheuttamat harmit vältetään. Tässä sitaatti.
  


En ole vielä pistänyt ohjeita käytäntöön. Hieman arveluttaa tuo kananmunakohta ohjeessa. Pitäisikö olla "vapaan kanan" munia vai käyvätkö häkkikanat? Kysynkin lukijoita, onko kokemuksia. Voiko joku suositella?


Kotitaloni hissi on jo kolmatta päivää korjauksessa. Asun viidennessä kerroksessa. Vanhan talon kerrokset ovat aika korkeita, joten portaita on paljon.

Ylöspäin portaita kiivetessä ei ole isoa ongelmaa. Olen ymmärtänyt välttää raskaita kantamuksia. Alaspäin meno on vaikeampaa. Jostain omituisesta syystä minun vasen polveni kipuilee alaspäin kulkiessa, ei ylöspäin. Tämä on vanha vaiva ja osasin varautua siihen. Helpotan polven taakkaa kulkemalla toispuoleisesti, vasen jalka joka portaalla suorana edellä, jolloin se ei rasitu.

Löytyi porraskävelyynkin vanhaa viisautta. Liitän sen tähän lukijoille ohjeeksi ja hyödyksi.2 kommenttia:

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Tuli melkein vastustamaton halu rikkoa raaka kananmuna kenkään.

Nykyään suositellaan suihkuttamaan kenkiin kosteudensuoja-ainetta. Unohdan aina kenkiä ostaessani, että omistan sitä, joten minulla on tuotetta kaapissa monta pullollista.

Polvessasi saattaa olla nivelrikkoa, joka oireilee eniten portaita laskeutuessa. Portaita kannattaa nousta ahkerasti, vahvistaa lihaksia ja vähentää vaivoja.Näin ainakin nyt ajatellaan, en tiedä mitä sadan vuoden kuluttua.

Anonyymi kirjoitti...

Ei käy häkkikanan munat, saattaa estää kenkien vapaata muotoutumista.

Åboriginal