Dessu erehtyi tänään kulkemaan Aleksanterinkatua Stockmannille ja siitä Kolmen sedän aukiolle. Rauhallisen kulkijan mietteisiin vaipunut matkanteko häiriintyi, kun röyhkeitä hihaantarttujia oli vieri vieressä. Yksi tarjosi karamellia, toinen kutsui koppiin kahville, kolmas halusi muuten vain keskustella. Jokainen tarjosi mukaan lukemista. Dessu kuitenkin kylmetti sydämensä houkutuksille eikä pysähtynyt.
Dessu päätti vakiintuneen tapansa mukaan poiketa Kymppikirjastoon kuuntelemaan jotain kaunista musiikkia joka veisi ajatukset pois markkinahumusta, mutta kirjastossakin oli vaalitilaisuus. Kotona Töölöntorin reunalla oli postiluukusta tiputettu kolme vaalilehdykkää. Tätä pidän erityisen röyhkeäna, sillä ovessa on tarra ”Ei mainoksia”. Pistin nimet muistiin.
Dessun hataraksi käyneen muistin onkaloista nousi esiin vaaliagitaatioon liittyvä vanha kirjoitus. Ei tarvinnut kauan etsiä, sillä Dessun kirjat ovat järjestyksessä.
Kirjoittaja on Hermann Wellendorf ja kirjan nimi Das Buch vom Küssen (Kirja suutelemisesta, suom. Kallio). Vuosilukua ei ole enkä Googlestakaan löydä, mutta ilmeisesti se on 1920-luvulta.
Ennen osattiin! Näin vaaliagitaation pitäisi nykyisinkin mennä, jos homma oikeasti olisi hallinnassa. Voisi Dessukin hetkeksi aukiolla pysähtyä.
Suudelma agitatio välineenä
”Nainen valitsijana ja kansanedustajana on varmasti viime vuosikymmenien saavutus. Silti vaikuttivat entis´aikojen naiset vaalituloksiin. Siinä mielessä ovat varmasti mielenkiintoisia Englannissa toimeen pannut suutelovaalit.
Devonshiren herttuatar Georgiana oli niin innokas James Foxin kannattaja, että teki kaikkensa lemmikkikanditaattinsa hyväksi. Herttuatar, jonka kauneutta voimme vielä tänä päivänä ihailla Gainsborough kuvassa, kävi miehestä mieheen, lemmikkinsä hyväksi kiihoitustyötä tekemässä. Silloin hän eräänä päivänä kohtaamaan erittäin kovasydämmisen ihmisen joka ei kauniimmastkaan puheesta ei muuttanut mieltään.
Loppujen lopuksi mies sanoi antavansa äänensä Fox´in hvgäksi, jos hän saa herttuattarelta suukon. Mitäpä kaikkea ei tehdä periaatteen hyväksi. Herttuatar suutelikin miestä, joka ammatiltaan oli saippuamestari.
Asia tuli seudulla tunnetuksi. Seuraava äänestäjä jonka ääni maksoi suudelman, oli eräs lihava teurastaja. Myöskin hänen vaatimuksensa täyttyi. Nyt lisääntyi suudelmanhaluisten joukko siinämäärin, ettei herttuatar enää ehtinyt yksinään suoriutua niistä. Hän perusti ylhäisistä kaunottarista komitean jonka jäsenet kaikki ottivat osaa vaalikiihoitukseen ollen suudelmaobjekteina jäykkäniskaisille valitsijoille.”
8 kommenttia:
Voi voi, saattoi pojanpoikanikin siellä Kolmen Sedän patsaalla pasteerailla pikku banderollinsa kanssa... Linkitän juttusi hänelle, ehkäpä tiimissänsä olisi uhkeita feminiinejäkin valaistunutta vaalityötä tekemään... :)
Mutta kirjojesi järjestyksestä (mistä olen suunnattoman kateellinen): Otsikkokuvassa on monia tuttuja kirjoja, mutta... No, loogisia järjestyksiähän on niin monen laisia... :D
Huoh, taas muistin että kirjahylly pitäisi uusia. Kirjat siellä minne mahtuu. Kaupoissa myydään siis aivan liian pieniä kirjahyllyjä :)
Olipa mukavan piristävä vaali tilaisuus :)
Hieman kauempana elämä on rauhallista, ei tarraa kukaan hihasta, eikä pyytele kahville ;-) .
Ensimmäisellä kertaa tein, kuten kirjailija Waltari, valitsin miesjoukosta mielestäni komeimman. Seuraavalla kerralla puhuivat jo taidot ja ulkonäkö jäi huomiotta.
....valinta on tehty ja nyt vain odotan ensi viikkoa, jotta voin käydä Lähetystössä antamassa 'arvokkaan' ääneni!
Kiinnostavia kommentteja.
Anonyymi äänesti komeita miehiä kunnes huomasi, että taidoillakin on merkitystä. Tekikö Waltari todellakin samoin? Missit ovat tietenkin miesten suosikkeja. Luulisi Waltarinkin näin menetelleen.
Presidentinvaalit ovat kyllä pitkään olleet nästä näkökulmasta aika toisenlaiset. Kypsä harkinta päällimmäisenä.
Sarille suosittelen vanhaa kunnon Lundiaa. Siihen mahtuu.
Rydmanin epäily kohdistui otsikkokuvaani. Voin kertoa - jos lupaat olla kertomatta eteenpäin - että keräsin hyllystäni valokuvaa varten kaikki vähänkin kulturellit kirjat vierekkäin. Se antaa blogistille intellektuellin vaikutelman. Siksi kuvan kirjat eivät ole aakkos- eivätkä kronologisessa järjestyksessä. Näkisitpä muut hyllyni. Cottonit ja Lipposet ja muut ovat tiukasti numerojärjestyksessä ;)
Dessu
...no hyvä tietää, voin siis kantaa kaikki Akkarit ja Pink Panter dvd:t takaisin hyllyyn ilman pelkoa "hiihtoliiton" virallisesta huolesta!
.... Waltari äänesti tarinan mukaan aina kauniita naisia, mutta minä komeaa miestä ja vain kerran.
Kun katsoo kuvia, niin komeus on monesta kadonnut, jos lie koskaan ollutkaan! Mutta suurin vaikeus on löytää Eduskuntaan pyrkivistä rehellinen ja ahkera edustaja!
'Lundia' on hyvä koti kirjoille, samoin Ikean 'Billy', joka taitaa päihittää edellisen hinnallaan.
'Sivummalta seuraaja
40 hyllymetriä Billyä tarkkailee meillä epäluuloisesti 20 metriä vanhoja Nupposen hyllyjä. Jotka saatuaan 40- vuotisille harteilleen uuden valkoisen värin, heräsivät elämänsä kevääseen. Kyllä umpipuu on paras puu, ainakin kirjahyllynä.
Kaksikielisyys maksaa Suomelle 1-2 miljardia euroa vuodessa.
- Lokakuun lopussa 1915 lähti suomalainen lähetystö Tukholmaan: senaattori Otto Stenroth, Samuli Sario, A. H. Saastamoinen ja Axel Lille. Aaro Pakaslahti kertoo tästä teoksessaan Suomen politiikka maailmansodassa. Ruotsin valtakunnanmarsalkka kreivi Douglas vaati Suomelta Pohjois-Suomea (Kemijoki rajaksi) ja tarjosi korvaukseksi "niin suuren osan Venäjän Karjalaa kuin se haluaisi".
Suomalaisten lähetystö ei kuitenkaan halunnut luovuttaa Pohjois-Suomea, mitä Ruotsi yritti anastaa vielä 1918.
lyyxem.freehostia.com/teljo.htm
Presidentti Relander kaatui ruotsalaismielisyyteensä kuusi vuotta sitten [1931]. Olin mukana siinä kokouksessa, jossa maalaisliitto päätti olla asettamatta presidentti Relanderia uudelleen presidenttiehdokkaaksi. Ja se tapahtui juuri hänen ruotsalaisystävällisen politiikkansa takia.
Presidentti Svinhufvud ei kaatunut yksin ruotsalaisystävälliseen politiikkaansa, mutta se kuitenkin hyvin oleellisesti edisti hänen kukistumistaan.
- Veikko Heiskanen, kansanedustaja (ml), professori
lyyxem.freehostia.com/1930.htm
Vuonna 1905 yleistä äänioikeutta vastusti "Huusis"-lehti. Linkissä Tuulispään pilapiirros.
Piikkilangalla aidattu koulu Espoossa talvella 1908
Vähävaraisten torpparien ja muonamiehien ponnistuksilla syntyi Luukkaan eli Luukin kansakoulu vuonna 1906. Jouluna 1907 C.G. Avellan teetti koulurakennuksen ympärille piikkilanka-aidan sekä karkoitti kevätlukukauden alussa kouluun pyrkivät lapset pois.
http://suomenmaa.bravehost.com/
Lähetä kommentti